Perjantai 29.03.2024
Nimipäivät: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne

Tuuli:
 

LASTENKULTTUURI: Taide tuodaan ihan lähelle myös Hattulassa

Saviastian tekoa Hurttalan koulussa. Tämä taiteilu tapahtui loppuvuonna 2015 Kulttuuripolun eli Hattulan kulttuurikasvatussuunnitelman puitteissa. Kuva: Piela Auvinen.

Saviastian tekoa Hurttalan koulussa. Tämä taiteilu tapahtui loppuvuonna 2015 Kulttuuripolun eli Hattulan kulttuurikasvatussuunnitelman puitteissa. Kuva: Piela Auvinen.

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX käynnistää syys–lokakuun aikana myös Hattulassa uuden taideharrastustoiminnnan hankkeen Taideharrastus ihan lähellä. Hankkeen pilottikoulut Hattulassa ovat Parolan yhteiskoulu, Lepaan alakoulu, Pekolan alakoulu ja Nihattulan alakoulu.

Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä osallistuvien kuntien rahoittaman hankkeen tarkoituksena on järjestää peruskouluikäisille kulttuuriin liittyvää harrastustoimintaa koulupäivän välittömässä yhteydessä. Koulujen iltapäivissä tapahtuvaa harrastustoimintaa järjestetään alkavan lukuvuoden aikana noin 25 pilottikoululla.

Lastenkulttuurin kärkihankkeesta rahoitettavan hankkeen taustalla on ajatus joustavasta koulupäivästä, eli siitä että harrastustoiminnan järjestäminen koulupäivän yhteyteen toisi harrastuksen lähipalveluksi, eikä lapsen harrastus olisi perheen yhteisestä ajasta pois. Samalla hyödynnetään koulujen tiloja.

Hankkeen taustalla on myös ministeriön koululaisille teettämä valtakunnallinen kysely, jonka tulosten perusteella alueemme lapset ja nuoret ovat kiinnostuneita harrastamaan kulttuuria kolmen teeman ympärillä.

Harrastustoimintaa järjestetään neljän kunnan alueella teemoina liike (parkour ja tanssi), media (media- ja videotaide, animaatio) sekä visuaaliset taiteet (kuvataide, valokuva ja kädentaidot). Hankkeeseen palkataan teemoihin liittyen useita taiteilijoita ja koordinoiva taiteilija osa-aikaiseen työsuhteeseen. Toimintaa toteutetaan yhteistyössä muun muassa Ars-Häme Ry:n, Hämeenlinnan seudun tanssin ammattilaiset Ry:n sekä Riihimäen nuorisoteatterin kanssa.

Harrastetunnit alkavat syyskuussa ”maistiaisilla” koulujen tiloissa, jonka jälkeen halukkaat voivat ilmoittautua mukaan. Yksi kerho sisältää noin 30 tapaamiskertaa. Kerhoja on tarjolla sekä alakoulu- että yläkouluikäisille.

Osa kerhoista on maksullisia ja osa maksuttomia. Mukaan valittujen koulujen oppilaiden vanhemmille tiedotetaan aiheesta lisää syyskuun alussa. Toimintaan on saatu rahoitus yhdelle lukuvuodelle, mutta tavoitteena on jatkaa tämän kauden jälkeenkin. (Hattulaan.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.