Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Melkein selkeää
14°C
Tuuli: 1 m/s EI
 

Lauri Innasta Hattulan kunnanjohtaja

Hattulan kunnanvaltuusto valitsi keskiviikkona uudeksi kunnanjohtajaksi Lauri Innan. Kunnanhallituksen ehdottama Inna peittosi suljetussa lippuäänestyksessä Arto Viljasen äänin 31–4.

– Prosessin aikana kiinnostus päästä tähän tehtävään on koko ajan kasvanut. Tulen Hattulan kunnanjohtajaksi nöyrin mielin, mutta valmiina tekemään kovasti töitä, Inna totesi ensimmäisissä kiitossanoissaan valtuustolle.

Lauri Inna vaihtoi kunnanvaltuuston kokouksen jälkeen ajatuksia päättäjien, virkamiesten ja yleisön kanssa. Vieressä kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola.

Lauri Inna vaihtoi kunnanvaltuuston kokouksen jälkeen ajatuksia päättäjien, virkamiesten ja yleisön kanssa. Innan oikealla puolella kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola ja sivistysjohtaja Jari Wihersaari.

Punkalaitumen kunnanjohtajan tehtävästä Hattulaan siirtyvä Inna sanoo, että hänelle yksi motiivi lähteä valintaprosessiin oli päästä töihin kasvukäytävän, eli HHT-akselin varrelle. Kiinnostus kasvoi, kun hän kunnan tilinpäätöksiä läpikäydessään ymmärsi, että Hattulassa myös kunnan oma pohja tulevaisuudelle on hyvä.

– Tuli tunne, että tämä lähtee oikeasti lentoon, hän kuvailee.

Inna sanoo olevansa vakuuttunut, että hyvän verotulopohjan omaava Hattula on voittajien joukossa myös tulevan sote-uudistuksen jälkeen.

– Suomi kehittyy tällä hetkellä eri tavalla eri paikoissa ja täällä saa laittaa itsensä uuteen haasteeseen, joista tykkään, Inna kuvaili.

Risto Anttila pudottaa äänestyslippuaan kulhoon.

Valtuusto kävi suljetun lippuäänestyksen kunnanjohtajan valinnasta. Risto Anttila pudottaa äänestyslippuaan kulhoon.

Lauri Inna uskoo, että hän on Hattulan kunnanjohtajan tehtävässä viimeistään kahden kuukauden, eli lainmukaisen irtisanomisajan jälkeen.

– Käytännöt sen suhteen selviävät lähipäivinä, mutta perustyö alkaa heti.

Kunnanjohtajavalinnan lisäksi valtuusto hyväksyi ensi vuoden veroprosentit. Kunnallisveroprosentiksi hyväksyttiin esitetty 20.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.