Lauantai 20.04.2024
Nimipäivät: Lauha, Nella

Tuuli:
 

Lepaan koulu jää vielä nykyisiin tiloihinsa

Lepaan koulun perusteellinen kunnostus tulisi maksamaan 1,5–1,7 miljoonaa euroa. Siirrolla saadaan aikalisä pohdintaan.

Lepaan koulun perusteellinen kunnostus tulisi maksamaan 1,5–1,7 miljoonaa euroa.

Lepaan koulu jää toistaiseksi nykyisiin tiloihinsa, päätti Hattulan kunnanhallitus yksimielisesti maanantaina. Samalla aletaan laatia pitkän tähtäimen suunnitelmaa Lepaan koulun tulevaisuuden osalta. Suunnitelmassa noudatetaan valmisteilla olevan kuntastrategian linjauksia.

Kunnanjohtajan alkuperäisen päätösesityksen mukaisesti koulun toiminta olisi siirtynyt syyslukukaudesta 2016 alkaen HAMKin Lepaan yksikön tiloihin siten, että HAMKin kanssa olisi neuvoteltu kahden vuoden ja yhden optiovuoden vuokrasopimus. Keskustelun kuluessa kunnanjohtaja Lauri Inna päätti tehdä muutetun päätösesityksen. Hän kuvailee, että molemmissa vaihtoehdoissa on kyse aikalisästä.

Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että Kanungin asemakaava-alueen kunnallistekniikan urakoitsijaksi valitaan Lakeuden Maanrakennus Oy. Yrityksen antama tarjous täyttää tarjouspyynnön ehdot ja on kokonaishinnaltaan edullisin.

Yhteisurakan kokonaishinta Hattulan kunnalle, HS Vedelle ja Elenia Oy:lle on 672.000 euroa, josta Hattulan kunnan osuus on 455.760 euroa. Kunta maksaa kadunrakentaminen ja katuvalaistuksen. Hinnat ovat arvonlisäverottomat.

Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että Kanungin uuden asemakaava-alueen tontit asetetaan varattaviksi lohkomistoimituksen valmistuttua seuraavasti: erillispientalotontit 32 euron neliöhintaan, rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten tontit 100 euroa rakennusoikeuskerrosneliömetriltä.

Lisäksi kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että valtuuston vuoden 2015 maaliskuussa tekemästä päätöksestä poiketen Kanungin uuden asemakaava-alueen tontit ovat myyntitontteja eikä niitä ole mahdollista vuokrata. (Hattulaan.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.