Tiistai 27.07.2021
Nimipäivät: Heidi
Hämeenlinna
Verrattain selkeää
28°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

LIIKUNTA: Seniorien etäjumpparyhmässä jo yli tuhat liikuntasuoritusta

Pia Vekka (oik.) pääsi vielä helmikuun loppupuolella vierailemaan Hattulan Sitoutumattomien Eläkeläisten kokoontumisessa, jossa poseerasi yhdistyksen puheenjohtaja Tuula Vihervaaran kera.

Hattulassa ei olla unohdettu seniori-ikäisten liikuntaa poikkeusaikanakaan. Seniorien etäjumpparyhmässä on tällä hetkellä yli 80 osallistujaa.

– Jaan ohjeita sähköpostilla, kuvallisina ohjeina tai videon muodossa. Ja tarvittaessa menen ikkunan taakse ohjaamaan liikkeet, kertoo senioriliikunnan koordinaattori Pia Vekka.

Seniorien facebook-ryhmässä puolestaan on 119 jäsentä.

– Lanseerasin sinne viime viikon torstaina arvonnan, jossa pitää tehdä erilaisia liikunnallisia suorituksia, esimerkiksi 10 kyykkyä tai 10 vatsalihasliikettä tai 10 tuolilta seisomaannousua, ja jokaisen kymmenen tehdyn jälkeen saa laittaa kommenttikenttään sanan ”tehty”.

Tuhannen liikkeen raja puhkottiin facen kampanjassa eilen aamulla.

– Palkintona on Team Hattula pipo. Lähinnä tässä on varmaankin pientä kilpailuhenkisyyttä ja oman terveyden ylläpitämistä ajatuksena myös senioreilla. Olen yrittänyt houkutella senioreita myös kerrostalojumppiin, mutta vielä ei ole otettu ideaa vastaan. Eli ohjaisin jumpan maasta, ja seniorit jumppaisivat parvekkeillaan.

Vastaavaa jumppaa on kokeiltu esimerkiksi Hämeenlinnassa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.