Tiistai 16.08.2022
Nimipäivät: Aulis
Hämeenlinna
Selkeää
27°C
Tuuli: 6 m/s EI
 

Lokakuussa ilta elinkeinoelämälle

Hattulan kunta järjestää lokakuussa parituntisen Yrittäjäillan, jonka kantavana ideana on koota yhteen yritys- sekä työllisyyspalveluita tarjoavia tahoja ja jakaa tietoa elinkeinoelämälle siitä, millaisia palveluita heillä on käytettävissään. Ilta on tehokas viestintäkanava ja samalla kädenojennus elinkeinoelämän suuntaan. Haluamme tukea sidosryhmiemme ja samalla koko kunnan elinvoimaisuutta.

Hattulan kunta on jo pidempään tehnyt tuloksellista yhteistyötä Hämeen uusyrityskeskuksen kanssa ja lisäksi meillä on ProAgrian kautta menossa HYMY-hanke yritystoiminnan ja monialaisten maatilojen kehittämiseksi. Hanke tarjoaa myös yleistä yritysneuvontaa.

Jo nämä kaksi väylää antavat matalalla kynnyksellä hyviä eväitä siihen, miten oman yrityksen voi perustaa, mitä suunnitelmissa täytyy ottaa huomioon, miten lähteä toimintaa kehittämään tai mitä kautta voi hakea rahoitusta. Työ- ja elinkeinotoimiston kanssa yhteistyötä on niin ikään tehty ja entisestään tehostettu uuden työllisyyskoordinaattorin myötä. TE-toimiston edustaja tulee kertomaan yrityksille myönnettävistä palkkatuista ja niiden hakemisesta.

Yhtenä painopisteenä kunnan työllisyydenhoidossa on ollut kunnan ja paikallisten yritysten yhteistyön kehittäminen. Työllisyyskoordinaattori tarjoaa yrityksille tukea rekrytointiin liittyvissä asioissa sekä avustaa tarvittaessa palkkatuen hakemisessa ja viranomaisyhteistyössä.

Kunnassa on myös tarkoitus kehittää uusia tukimuotoja yrityksille rekrytoinnin helpottamiseksi. Tilaisuudessa onkin mahdollista esittää ajatuksia siitä, kuinka kunta voisi omilla toimillaan entistä paremmin tukea paikallista yrittäjyyttä ja elinkeinoelämän kehittymistä.

Samalla haluamme haastaa yrittäjiä aktivoitumaan myös omatoimisesti. Esimerkiksi kunnan sivuilta löytyy hyödyllisiä linkkejä palveluihin, joista lähteä liikkeelle. Palveluja on monipuolisesti saatavilla, kun asiaan malttaa hieman perehtyä. Yksin ei tarvitse eikä pidä jäädä.

Yrittäjäilta on kuitenkin vain yksi ”taukopaikka” pitkällä matkalla. Mainittujen toimijoiden lisäksi puheenvuoron käyttävät myös paikallisen yrittäjäjärjestön puheenjohtaja Meiju Honkavuori sekä kunnanjohtaja Lauri Inna.

Suosittelemme lämpimästi lähtemään mukaan tilaisuuteen kuulemaan ihan ilmaiseksi hyödyllisiä neuvoja! Asiantuntijat ovat paikalla teitä varten. Muistakaa myös seurata kunnan ilmoittelua ajankohdasta ja ohjelmasta.

Haluamme käyttää tilaisuuden kokonaan hyödyksi ja vinkata samalla Hämeenlinnassa elokuun 13.–14. pidettävistä Elomessuista, joissa Hattulan kunta on mukana (messupiste 37) tonttimarkkinoinnin merkeissä.

Tervetuloa!

Kirsi Piikkilä.

Kirsi Piikkilä

Työllisyyskoordinaattori

Hattulan kunta

566_660x659

 

 

 

 

 

Launo Haapamäki

Kehittämiskoordinaattori

Hattulan kunta

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.