Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Pilvistä
18°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

Lopen Karoliina Viitanen vetäytyy Hattulan johtajahausta

Lopen kunnanjohtaja Karoliina Viitanen kertoo lauantaina lähettämässään mediatiedotteessa yllättäen vetäytyvänsä Hattulan kunnanjohtajahausta. Hän toisaalta kertoo saaneensa Lopelta pyyntöjä jatkaa nykyisessä työssään, mutta toisaalta myös arvioi Hattulan virantäyttöprosessia osin kriittisesti.

– Annoin viran toisen hakukierroksen aikana pyydettäessä suostumukseni virkaan. Nyt perun tuon suostumuksen. Valintaprosessin aikana useat Lopen kunnan luottamushenkilöt ovat ilmaisseet toiveen, että jatkaisin edelleen nykyisessä virassani, Viitanen kirjoittaa.

– Kuntaliitoskeskustelun aiheuttaman, aika ajoin dramaattiseksikin muodostuneen kesäisen, julkisen kuntalaiskeskustelun jälkeen olen ollut yllättynyt ja otettu saamastani tuesta, hän jatkaa.

Riihimäen, Lopen ja Hausjärven suunniteltu kuntaliitos kaatui hiljattain.

– Toisaalta Hattulan pitkäksi venynyt ja erinäisiä, viranhaltijan näkökulmasta arveluttavia käänteitä sisältävä kunnanjohtajan valintaprosessi ei ole vakuuttanut minua – tiedonkulun, viestinnän ja erinäisten taustakeskusteluiden jälkeen olen jäänyt pohtimaan kuka valintaprosessia koordinoi ja johtaa ja millaista kunnanjohtajaa Hattulan kunta hakee: kuntajohtamisen vahvaa ammattilaista vai hallintopäällikkötyyppistä, muodollista johtajaa poliittisen johdon tueksi.

Viitanen oli yksi kunnanjohtajan valintaa valmistelevan työryhmän valitsemista, valtuustoryhmien kuultavaksi kutsutuista neljästä ehdokkaasta. Nyt jäljelle jäivät Harri Mattila, Arto Viljanen ja Lauri Inna. (Hattulaan.fi)

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.