Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
20°C
Tuuli: 1 m/s EEL
 

Lukiolaisilla on edessä opiskeluvuosi useissa eri tiloissa

Katariinankulmassa ovat nyt uusien toimijoiden logot.

Parolan lukion opiskelijoilla ja henkilökunnalla on syyslukukauden alkaessa edessä totuttelu uuteen. Yhtenäiskoulun kiinteistöön jää matemaattis-luonnontieteellisten aineiden sekä taito- ja taideaineiden luokat, kaksi luokkatilaa on viimeistellä Katariinankulmaan eli entiseen Kanta-Hämeen Aluetaksin toimitaloon ja kaksi luokkatilaa sijaitsee Juteinitalolla.

– Olen iloinen, että saimme tämän mahdollisuuden. Puitteet ovat tältä osin ihan erinomaiset, kiittelee lukion rehtori Reijo Järvinen silmäillessään Katariinankulman sisätöiden etenemistä.

Opetustilat valmistuvat rakennuksen alempaan kerrokseen. Toinen luokka on entisissä taksinvälittäjien tiloissa ja toinen rakennuksen Parolantien puoleisella sivulla tilassa, joka alun perinkin on tehty koulutustilaksi.

– Neliömäärältään uudet tilat vastaavat aiemminkin käytössä ollutta luokkakokoa. Katariinankulmaan tulee vieraiden kielten ja äidinkielen luokat. Käytännössä tilat ovat jonkin verran eri aineiden ristikkäiskäytössä, mutta ne suunnitellaan aineiden erityispiirteitä silmällä pitäen, Järvinen kertoo.

Entinen välittäjien työtila muuntuu kielten luokaksi.

Rehtorin ja opettajien kanslia sekä opinto-ohjaajan työhuone sijaitsevat toisessa kerroksessa, jonne myös ovat muuttaneet Juteinitalolta Hattulan kunnan liikuntatoimen työntekijät. Toisessa kerroksessa on myös opettajien avoin työtila sekä esimerkiksi yhdistysten käyttöön tarkoitettu yleinen kokoustila, joka korvaa lukion opetustilaksi muutettavan Juteinitalon yläkerran kahviotilan.

Juteinitalon yläkerran opetustila on tarkoitettu ensisijaisesti reaaliaineiden opetukseen ja alakerran tila pitkän matematiikan opetukseen.

– Lukio-opetus alkaa elokuussa lähiopetuksena. Tarkoitus on kokoontua Juteinin patsaalla 11.8. ja jakautua siitä opetustiloihin, Järvinen kertoo.

Lukiolaisten kouluruokailupaikkaa on alustavasti kaavailtu myös Parolan keskustaan.

– Tulevaisuuden kannalta on oleellista, että uuden yläkoulun rakentamisesta saataisiin päätös. Suhtaudumme nykyiseen tilanteeseen väliaikaisena, luonnehtii rehtori Järvinen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.