Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Menestyksen resepti ensi vuodelle?

Suomen juhlavuosi on nyt kalkkiviivoilla ja monenlaista tapahtumaa on mahtunut kansakuntamme kalenteriin. Suomi 100-tapahtumat Hattulassa vetivät yleisöä tuhansittain ja nostivat kuntaa tehokkaasti tapetille. Olimme kokoamme suuremmalla panoksella mukana suuren juhlavuoden hulinassa.

Pienellä porukalla on onnistuttu luomaan vetovoimaisia asioita. Voimme olla tästä iloisia. Alkuvuodesta LEGO-tapahtuma keräsi arviolta 1.500-päisen yleisön ja vuoden mittaan myös esimerkiksi Talvisodan muistohiihto, PopUp-museo, Nuku rauhassa –suurtapahtuma sekä itsenäisyyspäivän kansanjuhla saivat laajalti positiivista huomiota. Monia muita unohtamatta.

Tapahtumat ovat tehokas keino synnyttää positiivista pöhinää ja yhdistää ihmisiä. Niillä on korvaamaton arvo kunnan elinvoiman ja maineen edistämiselle. Asioita on välillä tehty uudella tavalla, jotta mediakynnys varmasti ylittyisi ja suuren yleisön kiinnostus pystyttäisiin maksimoimaan. Olen iloinen siitä, kuinka paljon yhteistyötä tapahtumien suhteen on pystytty tekemään. Kunnan omat voimavarat ovat niukat ja vaikeita valintoja on tehtävä jatkuvasti. Siksi tehokasta yhteistyötä tarvitaan aikaisempaakin enemmän.

Ensi vuonna Hattulan kunta täyttää 150 vuotta, mikä antaa uutta aihetta juhlaan. Mielenkiintoisia juttuja on taas tulossa ja toivottavasti ne kiinnostavat jälleen yleisöä myös kuntarajojemme ulkopuolella. Hattula omaa paljon vahvuuksia, joita nimittäisin ”poimittaviksi hedelmiksi”. Tämän varmasti iso osa kuntalaisista allekirjoittaa ja sen kuulee myös juhlapuheissa. Se, miten vahvuudet voidaan valjastaa kilpailuvalteiksi vaatii kuitenkin raakaa konkretiaa meiltä kaikilta.

Vilpitön yhteistyö ja keskinäinen luottamus, positiivinen asenne ja yhteen hiileen puhaltaminen, avoimuus uudelle sekä terve ylpeys Hattulasta: jokainen on välttämätön rakennusaine käytännön työlle, jotta voimme kurkottaa luottavaisina vuosienkin päähän. Mikä siis olisikaan parempi hetki, kuin näin joulun alla luvata toisillemme ja itselle, että pidämme huolta yhteistyökyvystämme ja kehitämme edelleen keskinäistä luottamustamme, yhteiseksi hyväksi.

Joulun rauhaa jokaiseen tupaan,

Launo Haapamäki

Kehittämiskoordinaattori

Hattulan kunta

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.