Sunnuntai 14.04.2024
Nimipäivät: Taito

Tuuli:
 

OMA HÄME: Maakunnallinen kiertue jalkautuu Hattulaan 6. syyskuuta

Maakunnallinen sote-organisaatio Oma Häme jalkautuu Hattulaan tiistaina syyskuun 6. päivänä. Kuntatilaisuudessa käsitellään muun muassa Oma Häme -valmistelun etenemistä, asukaskyselyn tuloksia ja luonnoksia sote-uudistuksen lainsäädännöksi.

Paikalle tulee keskustelemaan projektipäällikkö Jukka Lindberg ja Hattulan kunnan edustajana sote-organisaatiossa työskentelevä projektiasiantuntija Riikka Haahtela.

Sote-uudistus toteutetaan vuoden 2019 alussa ja yhteisenä tavoitteena on pitää palvelut lähellä ja samalla taata entistä paremmat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut. Päivän tarkoituksena on kohdata hattulalaisia ja osallistaa heitä mukaan yhteiseen maakunnalliseen sote-uudistukseen.

Sote-organisaatio on koottu maakunnan kuntien osaajista. Hattulalla on ollut vahva edustus maakunnallisessa sote-valmistelussa. 2. ryhmän puheenjohtaja, Hattulan sivistysjohtaja Jari Wihersaari sekä työryhmän sihteeri, projektiasiantuntija Riikka Haahtela ovat tuoneet loppuraportissa esille, kuinka tärkeää on aloittaa jo heti tänä syksynä uudenlaisten toimintakäytäntöjen ja palveluiden pilotointia.

Palveluita voidaan tuottaa kunnassa tai esimerkiksi maakunnassa. Palveluiden tuottaja voi olla sote-organisaatio, järjestö tai yksityinen palvelutuottaja. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa hattulalainen nuori, aikuinen tai ikäihminen saa tarvitsemansa palvelut ja entistä nopeammin.

Tavoitteena on myös, että palvelut tulevat asiakkaan luokse eli palveluita tuodaan entistä enemmän koteihin, kouluihin ja kunnissa sijaitseviin lähipalveluihin. Edelleen tavoitellaan sitä, että lapsen ei tarvitse mennä erikseen neuvolaan, lääkäriin tai sosiaalityöntekijän luokse, vaan kaikki palvelut ovat saatavilla yhdestä paikasta.

Oma Häme kuntatilaisuus Juteinitalolla 6.9. klo 14–16 Hattulan kunnan henkilöstölle ja klo 17–19 kuntalaisille.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.