Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
16°C
Tuuli: 0 m/s EEI
 

Pariisin terrori-iskut huomioitu Hattulassa matalalla profiililla

Pariisin terrori-iskut on huomioitu myös Hattulassa, mutta esimerkiksi kouluelämässä matalalla profiililla.

– Koko yläastetta koskevaa toimintaohjetta ei ole tullut, mutta kello 13 vietettyyn hiljaiseen hetkeen oli mahdollisuus osallistua, kertoo rehtori Mika Saarinen Parolan koululta.

Perjantain iskuissa menehtyneiden lähes 130 ihmisen muistoksi vietettiin tänään kello 13 minuutin hiljaisuus koko Euroopassa. Saarisen mukaan maanantaina koulun arjessa tapahtumat eivät muuten erityisesti ole nousseet esiin.

– Itse tulen ohjeistamaan, että keskiviikkona luokanvalvojan tuokiossa oppilailla olisi mahdollisuus halutessaan keskustella asiasta, Saarinen toteaa.

Pekolankaan koululla arki ei Ranskan veritekojen takia ole suuremmin järkkynyt.

– Oman luokkani kanssa käsittelin asiaa vähän samaan tyyliin kuin aikanaan WTC-iskujen yhteydessä, jolloin sain psykologeilta ohjeistusta, ettei lapsiin pidä ainakaan lietsoa ahdistusta, kertoo rehtori Ilpo Salmivaara.

– Viesti on ennemminkin herättää toivoa ja kertoa, että paha on tuolla kauempana. Sillä silmällä olen yrittänyt katsoa, vaikuttavatko tapahtumat jollain lailla lapsiin, mutta onneksi he tuntuvat elävän omaa elämäänsä, hän jatkaa.

Vs. kirkkoherra Virpi Järvinen Hattulan seurakunnasta kertoo, että Pariisin iskujen tapaiset vakavat tapahtumat huomioidaan seurakunnassa aina jollain tavoin. Suomessa viimeksi sattuneiden kouluampumisten yhteydessä kirkon ovet olivat avoinna, nyt Pariisin uhrien puolesta luettiin esirukous sunnuntaina iltamessussa.

– Ainakaan minulla ei ole tietoa, että seurakuntalaiset olisivat olleet suoraan yhteydessä pappeihin Pariisin tapahtumien vuoksi, Järvinen sanoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.