Tiistai 16.04.2024
Nimipäivät: Jalo, Patrik

Tuuli:
 

Parola Traffic järjestetään taas kesäloman kynnyksellä

Kesäloman kynnyksellä Hattulassa halutaan vaikuttaa nuorten turvalliseen käyttäytymiseen liikenteessä, sillä liikenneonnettomuudet liittyvät tutkitusti yleensä vapaa-ajan liikkumiseen. Parolan yhteiskoululla järjestetään yläkoulun ja lukion oppilaille koulupäivän aikana Parola Traffic -liikenneturvallisuustapahtuma toukokuun 22. päivänä kello 8.25–11.40.

Toiminnallisilla rasteilla nuori pääsee itse kokemaan ja oivaltamaan turvallisuuteen vaikuttavia asioita. Jokainen nuori pääsee tekemään oman liikennelupauksensa ja ryhmissä luodaan iskulauseita teemalla Yhdessä liikenteessä.

Lisäksi opitaan tietoja ja taitoja muun muassa toiminnasta onnettomuuspaikalla ja hätäpuhelun soittamisesta, perehdytään pyörien kuntotarkastukseen ja turvallisuuteen. Paikalle saadaan myös turvavyökelkka, jossa nuori pääsee testaamaan, miltä äkkipysäys tuntuu jo pienessäkin vauhdissa.

Rastisisältöjä tuottavat tänä vuonna järjestäjätahojen ohella Lasten- ja nuorten kulttuurikeskus ARX, VPK, Liikenneturva, SPR Hattula, Autoliitto/ Ahveniston Autourheilijat, Autokoulu Lehtelä, Linda Vekka Motorsports, Hatusen liikenne ja Moottoripaja–hanke.

Mukana järjestely-yhteistyössä on myös Hattulan yrittäjät. Tapahtuma toteutetaan jo 11. kertaa. Pääjärjestäjinä toimivat Hattulan kunnan nuorisotyö ja Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys.

15–24-vuotiaat nuoret ovat yliedustettuina liikenneonnettomuuksissa. Joka kolmas tieliikenteessä vahingoittunut on nuori, vaikka nuoria on vain noin 12 prosenttia väestöstä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.