Maanantai 22.04.2019
Nimipäivät: Alina
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
8°C
Tuuli: 2 m/s P
 

Parolan uuden koulukampuksen hankesuunnittelu alkamassa

Parolan kampukselle suunnitellaan yhteiskoulua jossa on tilat eskarilaisista yläastelaisiin. Kuva: Hattulaan.fi arkisto.

Parolan kampuksen hankesuunnittelu on alkamassa. Suunnittelun on määrä pohjautua tarveselvitykseen, jota huomenna maanantaina käsittelee Hattulan sivistyslautakunta.

Hankkeen kustannusarvio nykyisellä kustannustasolla asettuu selvityksessä 6,8 miljoonaan euroon. Lisäksi ensikertaisen kalustamisen on laskettu maksavan 0,6 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa.

Investointien on määrä jakautua vuosille 2019–2021 ja hankkeen vaiheistukseksi esitetään seuraavaa:

  • Hankesuunnitelma valmis ja hyväksytty 12/2018
  • Uudisrakennuksen suunnittelu 1-6/2019
  • Vaihe 1: Uusi siipi rakennetaan alakoulun yhteyteen 9/2019 – 11/2020
  • Vaihe 2: Alakoulu siirtyy uusiin tiloihin ja alakoulun toiminnalliset muutostarpeet korjataan 1/2021- 6/2021
  • Vaihe 3: Yläkoulu muuttaa uudistettuihin tiloihin 8/2021
  • Vaihe 4: Nykyinen yläkoulun rakennus puretaan syksyllä 2021
  • Väistön suunnittelun yhteydessä suunnitellaan myös ulkotilojen uudistamisen vaiheistukset.

Kampuksella toimisi jatkossa noin 700 oppilaan Parolan yhteiskoulu joka hallinnollisesti olisi osa Hattulan yhtenäiskoulua. Tiloissa opiskelisi nykyarvion mukaan 50 eskaria, 280 alakoululaista ja 350 yläkoululaista. Uudisrakennettavat tilat on tarkoitettu noin 400 oppilaalle. Opetushenkilökuntaa koulussa tulee olemaan noin 70 henkilöä.

Asiaa ovat sivistyslautakunnalle valmistelleet sivistysjohtaja Jari Wihersaari, apulaisrehtori Marko Seppälä, projektijohtaja Liisa Jokinen ja tekninen johtaja Juha Prittinen. Uuden koulukampushankkeen käsittelyn on määrä edetä sivistyslautakunnasta tekniseen lautakuntaan sekä edelleen kunnanhallitukseen ja kunnanvaltuustoon.

Uudisrakentamisen taustalla ovat Parolan yhteiskoulun sisäilman laadun heikkeneminen ja rakennuksen yleinen vanheneminen. Saneeraaminen on todettu uudisrakentamista kalliimmaksi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.