Lauantai 28.05.2022
Nimipäivät: Alma
Hämeenlinna
Sadekuuroja
13°C
Tuuli: 3 m/s EEI
 

PIENPUOLUEET: “Ylimääräinen valtuuston varapuheenjohtajan paikka”

Ari Sarusto jatkaa Seppo Söderlundin tapaan kunnanvaltuustossa perussuomalaisten ryhmässä vaalien jälkeenkin.

Kuntavaalien jälkeisissä luottamuspaikkaneuvotteluissa on Hattulan pienempien puolueiden keskuudessa virinnyt ajatus kunnanvaltuuston kolmannen eli ylimääräisen varapuheenjohtajan paikan luomisesta.

– Sitä kautta pääsisimme suoraan kunnanhallituksen pöydän ääreen kuulolle. Päättyvällä valtuustokaudella olemme usein joutuneet työllistämään viranhaltijoita saadaksemme tietoa, kun kunnanhallituksesta ei viesti ole oikein kulkenut, sanoo perussuomalaisten Ari Sarusto.

Kaksi valtuustopaikkaa saaneet perussuomalaiset esimerkiksi olisivat valmiita vastapalveluksena luopumaan parista lautakuntapaikasta, mikäli pienpuolueille saataisiin ylimääräinen varapuheenjohtajuus.

Mari Monto ratsasti uudelle valtuustokaudelle vaaliponi Sepen vauhdittamana.

Vihreiden Mari Monto kuvailee ensimmäisten neuvottelujen jälkeisiä tunnelmiaan sanomalla, että nyt on vasta sanottu käsipäivää.

– Odotan toisesta tapaamisesta enemmän neuvottelutapaamista. Kun vihreillä ei ole porukkaa pilvin pimein niin meidän ei myöskään kannata hamuta mahdollisimman paljon keskeisiä luottamuspaikkoja. Ajatus on, että ne puolueet joilla on enemmän tekijöitä, ottaisivat enemmän paikkoja ja meille tulisi ehkä enemmän laatua, mutta näistä on neuvoteltava vielä, Monto sanoo.

Lähtökohtana hänen mielestään on, että neljänneksi suurimpana ryhmänä ja kolmella valtuutetulla vihreille tulisi kunnanhallituspaikka.

Kristillisdemokraattien Nina Aitola (toinen vas.) ja Elise Oikari (oik.) ovat uusia valtuutettuja. Valtuustossa jatkaa Heimo Miettinen (ei kuvassa).

Myös kolme valtuustopaikkaa keskustan kanssa yhteiseen keskiryhmään saaneet kristillisdemokraatit odottavat yhtä paikkaa kunnanhallitukseen.

– Neuvotteluja olemme käyneet yhteistyössä tiiviisti ja nöyrästi keskustan kanssa. Meillekin on tulossa hyviä paikkoja ja olemme kiitollisia tästä, olemme tietysti kovin tyytyväisiä vaaliliiton tulokseen. Kristillisdemokraateille tämä on historiallisen hienoa, upeata kerta kaikkiaan, sanoo KD Hattulan puheenjohtaja ja valtuutettu Nina Aitola.

– Yhteistyötä ja uusia tuulia odotamme päätöksentekoon, hän sanoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.