Torstai 28.03.2024
Nimipäivät: Armas

Tuuli:
 

Profiloitumisen kanavia Hattulalle

Viime viikon lopulla saimme viettää Jääkäritykistörykmentin 100-vuotisjuhlaa. Panssariprikaatiin sijoitettu rykmentti vaalii myös jääkäreiden arvokasta perintöä, koska suomalainen Jääkäritykistö katsotaan perustetuksi Saksassa 17.3.1916 kahden haupitsin ympärille. Jääkäreiden perintö ja merkitys kaikkine heijastevaikutuksineen on ratkaisevan arvokas maamme itsenäisyyden kannalta.

Jääkäritykistörykmentin näkyvä juhla osoitti jälleen kerran Panssariprikaatin merkityksen Hattulan kunnalle ja koko Hämeenlinnan seutukunnalle. Voidaan perustellusti sanoa, että hetken ajan maataan puolustavan Suomen katseet kohdistuivat Hattulaan ja Hämeenlinnaan. Saipa juhlaparaati toimintanäytöksineen myös laajaa medianäkyvyyttä.

Myös Hattulan kunnan on syytä ääneen kiittää Panssariprikaatia ja Jääkäritykistörykmenttiä hienosta profiloitumisesta.

Jääkäritykistörykmentin juhla oikeastaan käynnisti seutumme Suomi 100-vuotta juhlallisuudet.
Erilaisten muisto- ja juhlatilaisuuksien kautta tulemme korostamaan Suomen sadan vuoden itsenäisyyden historiaa sekä siihen liittyviä kohokohtia varsinkin ensi vuoden aikana.

Teema on syytä nostaa mieliin jos nyt, koska parhaimmillaan Hattulan kunta pystyy hyödyntämään koko Suomen juhlavuotta monipuolisesti elinvoimaa ja näkyvyyttä kasvattaen. Useiden yhteisöiden mietintä ja valmistelut ovatkin jo ensi vuoden osalta käynnissä. Myös kunnan ja yrittäjien yhteinen Kehittämistyöryhmä tulee antamaan panoksensa tähän työhön konkreettisella tavalla.

Tulevan kesäkuun 11. päivän ympärillä vietettävät Hattula-päivät ovat parhaillaan valmistelun alla. Samalla jo mietitään, miten päivien rakennetta ja ohjelmaa voidaan kehittää itsenäisyyden juhlavuotta varten? Hyvinvoiva Hattula profiloituu myös monen muun kanavan kautta tulevaisuudessa. Positiivinen perusvire on yksi tärkeimmistä moottoreista profiloitumisen taustana.

Se on kestävyyslaji ja vaatii oikeaa asennetta kaikilta.

Viime kädessä tärkeintä hyvinvoivan kunnan profiloitumisessa ovat tyytyväiset kuntalaiset.
Palveluihinsa tyytyväinen kuntalainen toivottavasti viestii ympärilleen siitä, että Hattula on hyvä paikka asua ja elää.

Viime viikolla julkaistu perusterveydenhuollon palveluita koskeva asiakastyytyväisyyskysely osoitti, että Hattulan terveyspalvelut sai kouluarvosanan 9,5 asteikolla neljästä kymmeneen. Arvokas palaute palveluita käyttäneiltä kuntalaisilta. Tuloksesta on syytä kiittää toista kumppaniamme Pihlajalinnaa.

Syksyllä kunnassa aloittaa toimintansa uusi monipuolinen ja moderni oppimisympäristö Juteinikeskuksen hahmossa. Toivottavasti tämä on yksi niistä työkaluista, joilla Hattula profiloituu voimakkaasti sivistyksen kartalla.

Parhaimmillaan myös menestyvä ja vireä elinkeinoelämä ammentaa voimavaroja sivistyksestä, urheilusta ja kulttuurista.

Rauhallista pääsiäistä toivottaen,

Lauri Inna
Kunnanjohtaja

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.