Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
16°C
Tuuli: 0 m/s EEI
 

Ratatien ekopiste muuttaa K-Supermarket Hattulan pihaan

Hattulassa Ratatiellä sijaitseva Rinki-ekopiste muuttaa 12. kesäkuuta alkavalla viikolla K-Supermarket Hattulan pihaan 600 metrin päähän. Samalla Apilakaarteen ja Tyrvännöntien Rinki-ekopisteillä päättyy muovipakkausten keräys. Muiden materiaalien keräys jatkuu ennallaan. Muutosten syynä on ekopisteiden keskittäminen päivittäistavarakauppojen yhteyteen.

Pakkausasetuksen mukaan koko Suomessa on oltava 500 muovipakkausten keräyspistettä siten, että kaikissa yli 10.000 asukkaan taajamissa niitä on vähintään yksi. Viime vuonna käynnistynyttä muovipakkausten keräystä on kokeiltu hieman tätä useammalla paikalla, mutta tavoitteena on keskittää pisteet paikkoihin, joissa liikkuu paljon ihmisiä ja kertymät ovat suuria. Näin keräys pidetään mahdollisimman ympäristöystävällisenä ja tehokkaana.

Pakkausjätettä kerätään Hattulassa kaikkiaan viidellä Rinki-ekopisteellä, joilla kaikilla otetaan vastaan kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia. Jatkossa kolmella pisteistä on myös muovipakkausten keräys. Osoitteesta Rinkiin.fi/rinki-ekopisteet on helppo tarkistaa, missä on lähin muovipakkauksia keräävä-ekopiste.

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet on julkaistu osoitteessa Rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ne ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa. Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esim. öljykanisterit) eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan.

Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti. Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla, eikä kuljeteta ”ilmaa”. Kuljetuksia myös tarvitaan harvemmin, mikä on ympäristölle hyvä asia.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.