Tiistai 20.08.2019
Nimipäivät: Sami, Samuli, Samu, Samuel
Hämeenlinna
Selkeää
13°C
Tuuli: 3 m/s E
 

TAAS UUSI KÄÄNNE: 20 valtuutettua vaatii valtuuston ylimääräistä kokousta lukion jatkamisesta

Kunnanvaltuutettu ja Tavastian yhtymähallituksen jäsen Jiri Kattelus on pyynnön ensimmäinen allekirjoittaja.

Hattulan lukiojupakka saa yhä uusia piirteitä. Nyt 20 kunnanvaltuutettua Jiri Katteluksen johdolla on allekirjoittanut pyynnön kunnanvaltuuston ylimääräisen kokouksen koolle kutsumiseksi. Kuntalain mukaan valtuusto on kutsuttava koolle, mikäli vähintään neljäsosa valtuutetuista näin vaatii.

Seuraava esitys on toimitettu perjantaina Hattulan kunnantalolle:

“Kunnanhallitus on kokouksessaan 18.2.2019 päättänyt säilyttää lukion lopettamisen taloudentasapainottamisohjelmassa ja lykätä ohjelman käsittelyä 6.3.2019 pidettävän valtuuston kokouksen jälkeen. Lukioon haku on käynnissä ja epäselvyys lukion jatkumisesta johtaa siihen, että opiskelijat eivät hae siihen. Tämä merkitsee opiskelijamäärän laskua ja Hattulan kustannusvastuiden nousua. Hakijoiden on tiedettävä, että lukiotoiminta jatkuu Parolassa.

Tasapainottamistoimikunta ei ole tarkastellut lainkaan lukion lopettamisen vaikutuksia kunnan vetovoimaan ja elinvoimaan, jotka heikentyisivät merkittävästi.  Toimikunta ei myöskään ole selvittänyt vaihtoehtoa, että lukio-oikeudet kotiutettaisiin Hattulaan. Tällöin kunta saisi myös pienille lukioille myönnettävän tuen, joka Hattulalle olisi yli 100.000 €. Kunnan alijäämä pienisi tällä summalla ja se toisi myös seutukunnalle elinvoimaa. Irtaantuminen KK Tavastian lukio-opetuksesta ei myöskään sulje pois, ettei kuntayhtymän kanssa tehdä edelleen yhteistyötä asioissa, joista osapuolet hyötyvät.

Kuntalain 94 §:n mukaan valtuusto on kutsuttava koolle, mikäli vähintään neljäsosan valtuutetuista sitä pyytää ilmoittamansa asian käsittelyä varten. Tällainen asia on valmisteltava kiireellisesti.

Me allekirjoittaneet pyydämme, että kunnanvaltuusto kutsutaan päättämään lukion jatkumista Parolassa sekä lopettamista korvaavia tasapainottamistoimenpiteitä.

Hattulassa  21.2.2019

Jiri Kattelus

Kari Ventola

Lasse Lilja

Antti Hämäläinen

Teemu Salvisto

Ritva Viitala

Markus Rantsi

Matti Pelkonen

Mikko Sabel

Mirka Saarinen

Mikko Vahlman

Tarja Lindstedt

Nina Aitola

Elise Oikari

Tuomas Nieminen

Hanna Jokinen

Jussi Laine

Kaj Nordenswan

Ari Sarusto

Ville Viitanen

1 kommentti

  1. Marja-Liisa Viitanen:

    Toivottavasti myönteinen päätös lukion säilyttämiselle löytyy!

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.