Tiistai 21.03.2023
Nimipäivät: Pentti
Hämeenlinna
Verrattain selkeää
-2°C
Tuuli: 3 m/s NW
 

Talous yli tavoitteiden, nuorten työttömien osuus Kanta-Hämeen alhaisin

Hattulan kunnanhallitus saa ensi maanantaina eteensä vuoden 2015 toisen osavuosikatsauksen eli talousarvion toteutumisvertailun vuoden alusta elokuun loppuun. Vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden perusteella kunnan vuoden 2015 tavoitetulos, 401.000 euroa, tullee olemaan hieman tavoitetta parempi. Kunnan väkiluku puolestaan on katsauksen mukaan lisääntynyt vuodenvaihteen 9.738:sta heinäkuun 2015 9.766 henkilöön.

Katsauksesta ilmenee myös, että Hattulan satsaukset työllisyyden hoitoon ovat kannattaneet. Elokuun tilanteen perusteella Hattula on yksi kolmesta Kanta-Hämeen kunnasta, jossa nuorten työttömien osuus ei ole edellisestä vuodesta noussut. Hattulassa nuorten työttömien osuus on matalinta koko Kanta-Hämeessä, 10,1 prosenttia, kun koko Kanta-Hämeen keskiarvo on 17,1 prosenttia.

Hattulassa oli elokuun 2015 lopussa yhteensä 414 työtöntä työnhakijaa ja työttömyysaste oli 8,8 prosenttia.

Kunnan vuosien 2015–2017 suunnitteluun kuuluu tärkeänä osana myös NASTA-ohjelma, jossa yksi tavoite on saada aikaan kokeileva ja innostunut toimintakulttuuri. NASTA-ohjelman käynnistymisen ansiosta kunnassa esimerkiksi toteutetaan työhyvinvointikyselyn perusteella valittuja hyvinvointia ja työssä jaksamista edistäviä toimenpiteitä.

Osavuosikatsauksesta ilmenee, että kuntalaisille tarjottavien peruspalvelujen tuotteistaminen on hyvässä käynnissä. Viestintästrategian toteuttamiseen puolestaan kuuluvat muun muassa vuoden 2015 loppuun mennessä käyttöön otettavat kunnan uudet kotisivut.

Toiminnallisesti käynnissä on muutenkin vilkas ajanjakso. Juteinikeskuksen rakentamisen lisäksi Attendon rakennuttama uusi 60-paikkainen tehostetun asumispalvelun yksikkö on valmistunut. Rakennus valmistui ajallaan ja toiminta alkoi yksikössä syyskuun alussa. (Hattulaan.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.