Sunnuntai 25.09.2022
Nimipäivät: Kullervo
Hämeenlinna
Pilvistä
9°C
Tuuli: 2 m/s NNE
 

Tapahtumat osa kehittämistyötä

Hattulassa jo pitkät perinteet omaavat Hattula-Päivät ovat lähes kulman takana. Luvassa on jälleen monenlaista mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa perheen pienimmille, mutta yhtälailla myös vanhemmalle väelle. Tapahtumia on joka lähtöön ja erityisesti kulttuuri eri muodoissaan on hyvin vahvasti edustettuna.

Itse sain ensikokemukseni Hattula-Päivistä vuosi sitten, mutta perinteet yltävät kuulemma jo noin 30 vuoden taakse! Nostan hattua tälle. Taannoin Hattula-Päivät oli pariviikkoinen ”maratonjuhla”, nyt kyseessä on viisi päivää täyttä tavaraa eri toiveisiin ja tarpeisiin. Kunnan kehittämistyöryhmässä Hattula-Päivien merkitys kunnalle on nähty keskeiseksi ja perinteistä tapahtumaa tullaan kehittämään aktiivisesti siten, että Hattula-Päivät voisivat vetää entistä enemmän väkeä myös paikkakunnan ulkopuolelta.

Luonnollisesti ensi vuonna vietettävät Suomi 100 vuotta -juhlallisuudet antavat oman ”värinsä” Hattula-Päivillekin. Huolimatta siitä, että perinteet istuvat lujassa, myös uudistaminen on tärkeää. Uudistustyö on tehtävä hienovaraisesti perinteitä kunnioittaen, mutta samalla lisäten mukaan jotakin uutta joka kiehtoo ja houkuttelee. Hattulan elinvoimaisuuden takaamiseksi myös tulevaisuudessa on Hattula-Päivät ja muutkin paikalliset tapahtumat nähtävä vetovoimatekijänä ja osana kehittämistyötä, jossa kyse on laajasta yhteistyöstä eri toimijoiden välillä.

Tämä tarkoittaa sitä, että valmisteluissa ja ohjelmarakenteen muodostamisessa pyritään entistä enemmän huomioimaan eri kohde- ja ikäryhmien tarpeita, ajankohtaisia trendejä sekä tarkastelemaan mennyttä myös positiivisen kriittisessä hengessä. ”Mitä voisimme tehdä vielä paremmin? Mikä saisi väen entistä ahkerammin liikkeelle?” Hyvää yhteistyötä on paljon jo tehtykin esimerkiksi Toripäivien puitteissa ja iloista on ollut kuulla, että Hattula-Päivät ovat vetäneet vuosi vuodelta väkeä mukaan juhlimaan, mutta myös valmistelemaan. Kiitos tästä!

Kunnan kehittämistyössä tapahtumilla ja niihin kytkeytyvällä kuntamarkkinoinnilla on tärkeä jalansijansa. Tapahtumat kertovat siitä, että kunta elää ja toimii. Tapahtumat kertovat siitä, että kuntalaiset, matkailijat, vierailijat, jne. voivat kerätä upeita muistoja ja elämyksiä ja olla vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Ihminen on sosiaalinen olento ja mielenkiintoinen tekeminen sekä kokeminen ruokkivat hyvinvointia. Tietenkin huomionarvoista on myös se, ettei tapahtumien suhteen tule ähky. Liikaa on liikaa ja on parempi panostaa laatuun kuin määrään. Myös tapahtumien järjestäjien voimavarat ovat rajalliset. Peräänkuuluttaisinkin lisääntyvää yhteistyötä kunnan sisäisesti, mutta myös seudullisesti.

Hattula-Päivien koko ohjelma löytyy kunnan verkkosivuilta ”tapahtumat” –osiosta. Lisäksi markkinointityötä on tehty aktiivisesti muun muassa sosiaalisen median, Hämeen Sanomien sekä paikallislehden kautta. Hattula-Päivien ilmoitus löytyy keskustan sähköiseltä mainostaululta ja tänä vuonna on tuotettu myös käsiohjelmia, joita voi noutaa kunnanviraston ala-aulasta sekä Juteinitalolta. Kuten alussa totesin, tänä vuonna on ohjelmassa vaikka ja mitä! Käy tutustumassa pakettiin kunnan verkkosivuilla tai hae itsellesi käsiohjelma, jota voit pitää mukanasi vaikka itse Hattula-Päivillä. Toivotan lukijoille oikein viihtyisiä ja kesäisiä päiviä ja tervetuloa taas Hattula-Päiville!

Launo Haapamäki

Kehittämiskoordinaattori

Hattulan kunta

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.