Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
16°C
Tuuli: 0 m/s EEI
 

Tavoite: Ulkojäät kuntoon koulujen alkamiseen mennessä

Ari Järvi kertoo, että urheilukentän jäät tehdään ilman letkujäädytystä.

Ari Järvi kertoo, että urheilukentän jäät tehdään ilman letkujäädytystä.

Hattulan kunnan teknisen toimen työnjohtajan Ari Järven maanantaipäivä kului jäädytystöissä. Loppuiltapäivästä, samaan aikaan kun alkamassa on Hämeenlinnan Metritiski-Areenalla ensimmäinen hattulalaisten oma luisteluvuoro, Järvi ajoi vettä noin viiden pakkasasteen kelissä Niko Kapasen kentän eli Parolan keskuskentän kaukaloihin.

Tekojäiltä ei silti ihan heti päästä hyppäämään luonnonjäälle. Koulun kupeessa sijaitsevat kaksi kaukaloa ja vapaaluistelualue sekä muiden koulujen kaukalot ja luistelukentät on tavoitteena saada kuntoon koulujen alkuun mennessä.

– Aamulla tuumattiin, että kun koululaiset palaavat, niin olojen pitää olla talviset, vaikka lomille kouluista lähdettiin kesäkelissä. Toivottavasti pakkaset kestävät, neljä päivää on ihan minimiaika jäädytykseen, Ari Järvi sanoo.

Kaukalon saaminen luistelukuntoon vaatii vähintään nljä jäädytyspäivää ja kymmeniä vesikuormia.

Kaukalon saaminen luistelukuntoon vaatii vähintään neljä jäädytyspäivää ja kymmeniä vesikuormia.

Järvi operoi jäädytystöissä apunaan kuuden kuution vesipytyllä varustettu auto. Ulkopuolinen urakoitsija ajaa vettä kymmenkuntaan eri kohteeseen noin tuplasti isommalla säiliöllä varustetulla autolla. Veden molemmat tänään auton ratissa töitä tehneet jäädyttäjät hakevat Nanson tehtaan portinpielessä sijaitsevasta vesipostista.

Kunnan kentille lähtee tänään parisenkymmentä säiliöllistä vettä. Huomenna jäädytys jatkuu osalla kentistä letkujen turvin.

– Kun pohjia on saatu tehtyä, huomenaamulla pari työntekijää jatkaa letkujäädytystä ainakin Pekolassa ja Katinalassa. Keskuskentän jäät tehdään ilman letkujäädytystä, kun vesipiste on näin lähellä.

Lisää tietoa Hattulan ulkoliikuntapaikoista löydät täältä.

Juha Reinikainen

Parolan koulun kupeessa sijaitsevat kaksi kaukaloa ja vapaaluistelualue on määrä saada luistelukuntoon koulujen joululoman loppuun mennessä.

Parolan koulun kupeessa sijaitsevat kaksi kaukaloa ja vapaaluistelualue on määrä saada luistelukuntoon koulujen joululoman loppuun mennessä.

2 kommenttia

  1. Jakke:

    Hyvä Hattula! :-)

     
  2. Kynämies:

    Jumalauta vauhtia siihen touhuun hei miettikääs nyt vähä nyt on tiistai jos ne jäät valmistuu lomanloppuun mennessä niin siinä vaiheessa mä käyn kuseen sen jäädyttäjän päälle kattokaakin vittu että ne jäät valmistuu siellä Kapasen kentällä enne viikonloppua tai sen jälkeen kuusi lentää.

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.