Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Melkein selkeää
14°C
Tuuli: 1 m/s EI
 

Tekninen johtaja: Juha Prittinen on suunnistava arkkitehti

Juha Prittinen on Hattulan kunnan uusi tekninen johtaja.

Juha Prittinen on Hattulan kunnan uusi tekninen johtaja.

Hattulan kunnanvaltuuston viime viikolla vakituiseksi tekniseksi johtajaksi valitsema Juha Prittinen, 47, on vahvan urheilutaustan omaava arkkitehti, joka viime aikoina on löytänyt uudelleen suunnistuksen.

– Suunnistustaustakin auttaa hahmottamaan koko Hämettä, täällä ei kovin monta paikkaa ole, missä ei ole tullut joskus suunnistettua. Nyt suunnistus on tullut taas uudelleen aika vahvasti kuvioihin, sanoo Hämeenlinnan Suunnistajissa myös valmentava Prittinen.

Seikkailu-urheilussakin kunnostautunut Prittinen kisaa myös Kalevan Kierroksella. Paitsi oman liikkumisen kautta, hän tuntee hämäläisen ja hattulalaisen maiseman historian erityisen hyvin työskenneltyään aikanaan Lepaalla viisi vuotta maisemasuunnittelun lehtorina.

Työhön liittyi paljon myös kulttuurihistorian tuntemusta.

– Ymmärrän aika paljon siitä, miksi rakennettu ympäristömme näyttää siltä kuin näyttää. Itse katsomme asioita ehkä monesti liian läheltä, emmekä osaa nähdä kaikkia mahdollisuuksia oikealla tavalla. Uskon, että oma taustani voi auttaa avaamaan uusia näkökulmia esimerkiksi matkailun ja liikunnan kannalta, Prittinen pohtii.

Hattulassa jo kolme kuukautta teknisen johtajan virkaa sijaisena hoitanut Prittinen työskenteli pitkään Janakkalan teknisen toimen ja maankäytön johtajana.

– Siellä maapolitiikka oli aika isossa roolissa ja tehtäväkuva vähän laajempi kuin täällä muun muassa sen vuoksi, että organisaatio oli laajempi. Siellä oli enemmän delegoitua päätösvaltaa, kun taas Hattulassa organisaatio on vähän perinteisempi. Alkuvuodesta voisi olla hyvä mahdollisuus tarkastella työnjakoa meilläkin niin, että päätövalta on siellä, missä on myös paras tieto asiasta.

Ennen Janakkalan kahdeksan vuoden työjaksoa Prittinen työskenteli Helsingin kaupungin rakennusvirastossa, jossa hän johti Helsingin yleisiin alueisiin liittyvää kehittämistyötä.

Hämeenlinnalaislähtöinen tekninen johtaja sanoo, että kun tekee kotiseudullaan töitä, pystyy motivoitumaan ilman että asiaa täytyy erikseen miettiä.

– Ja toisaalta myös varmasti harmittaa keskimääräistä enemmän, jos näkee, että joitain tärkeitä asioita rikotaan.

Kun Prittinen tuli sijaiseksi suorarekrytoinnilla ja sai nyt taakseen valtuuston tuen, pitää hän lähtökohtia hyvänä.

– On tärkeää, että keskeisiltä päättäjiltä on tullut tuki ja luottamus. Työnjako virka- ja luottamusjohdon välillä tuntuu myös olevan täällä hyvin selvillä, ja kolmen kuukauden sijaisuusaika vakuutti minut niin, että paperit oli helppo laittaa sisään myös vakituista tehtävää varten.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.