Maanantai 25.05.2020
Nimipäivät: Urpo
Hämeenlinna
Pilvistä
11°C
Tuuli: 1 m/s IPI
 

Tilinpäätöksestä kehuja, kunnanjohtajalle ero

527_660x440Hattulan kunnanvaltuuston listalla oli keskiviikkona sekä vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen että kunnanjohtaja Heidi Rämön eropyyntö. Tilinpäätöksestä käytettiin lähinnä kehuvia puheenvuoroja, kuten kokoomusryhmän puolesta puhunut Arto Viljanen.

– Toimintakulujen kasvu on onnistuttu pitämään alhaisena tavoitteiden mukaisesti. Viivan alla on noin kaksi miljoonaa euroa, totesi Viljanen ja kiitteli niin kunnan johtoa kuin työntekijöitäkin.

Myös Seppo Söderlund (ps.) kiitteli työntekijöitä ja arvioi, että NASTA-hankkeella on ollut oma positiivinen vaikutuksensa.

– Toivottavasti tämä jatkuu, vaikka ykkösvetäjä nyt vaihtaa naapurikuntaan.

Söderlundia huoletti muun muassa kunnan työntekijöiden sairauspoissaolojen kasvu ja rakennusten korjausvelka.

Lasse Järvelä (sd.) hehkutti myös toista perättäistä positiivista tilinpäätöstä.

– Tulosta ei tee kukaan yksin vaan kaikki alhaalta ylös.

Keskustan Matti Kortesaari laajensi kiitoksia kuntalaisten suuntaan.

– He ovat kestäneet nurisematta verojen ja maksujen korotukset.

Kunnanjohtaja Heidi Rämö kiitti puolestaan valtuustoa siitä, että vaikeatkin asiat on pystytty käsittelemään asioina.

– Takana on rankat vuodet ja rankat toimenpiteet, mutta linjana on ollut, että yt-neuvotteluihin ei lähdetä ja se pitää. Toinen linjaus on ollut, että ei kosketa tärkeisin asioihin kuntalaisten arjessa.

Rämön eropykälän kohdalla ei käytetty muita puheenvuoroja kuin valtuuston puheenjohtaja Kaj Nordenswanin (kesk.) lyhyt kiitos.

– Sinulla on ollut oikeanlaista osaamista, juuri sitä mitä tarvittiin.

Heidi Rämölle myönnettiin ero elokuun 23. päivästä alkaen.

Rahkoilan entinen koulukiinteistö myytiin 190.500 eurolla Ville Ketoselle ja Jukka Hiisijärvelle perustettavan yrityksen lukuun. Ostajat omistavat Local Crew Oy:n joka keskittyy tapahtumatuotantoon ja –turvallisuuteen. Konserniin kuuluu kuusi sisaryritystä. Perustettavan yrityksen ja konsernin sisaryritysten kotipaikaksi on luvattu muuttaa Hattula, joten myyntipäätöstä pidettiin parhaimpana työllistämis- ja työllisyysvaikutusten kannalta.

Timo Ojanen (sd.) huolehti, miten käy pääsylle kylän teatterilavalle, kun sinne on kulku entisen koulukiinteistön halki.

Heidi Rämö kertoi, että ostajat ovat sitoutuneet yhteistyöhön yhteisön kanssa ja viime kädessä kunta ratkaisee asian kaavoituksella.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.