Sunnuntai 26.05.2019
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Sadekuuroja
11°C
Tuuli: 2 m/s P
 

TILINPÄÄTÖS: Kunnan vuositulos positiivinen, velkaakin pystyttiin lyhentämään

Katariina Koivisto ja Matti Puotila pääsivät esittelemään positiivisen tlinpäätöksen.

Hattulan kunnan tilinpäätös vuodelta 2017 on hieman yli 670.000 euroa positiivinen eli lähes 400.000 euroa parempi kuin talousarviossa.

Alkuperäisessä talousarviossa vuositulokseksi oli budjetoitu plussaa vain 84.000 euroa, eli vaikka arviota vuoden varrella päivitettiin, hyvää jäi silti odotettua enemmän.

– Olen tyytyväinen vuoteen 2017. Kiky-sopimus oli kunnan taloutta tasapainottava tekijä. Toisaalta verotuksessa kipuraja on jo ylitetty, luonnehtii kunnanhallituksen nokkamies Matti Puotila.

– On kiva esitellä tätä tilinpäätöstä ensimmäisenä tilinpäätöksenä Hattulassa. Murheenkryyninämme on oikeastaan vain negatiivinen väestönkehitys, toteaa kunnanjohtaja Katariina Koivisto.

Menokehitys käännettiin Hattulassa negatiiviseksi, eli toimintakate oli prosentin pienempi kuin vuonna 2016. Investoinneissa vuosi 2017 oli tietoisesti välivuosi ja kunnan velkamääräkin väheni viime vuonna. Tänä vuonna kuokkaa lyödään taas maahan ahkerammin.

– Nyt priorisointi on, että terveysasema rakenteille, sitten painaa päälle koulujen remontointiratkaisu. Ne ovat tämän valtuustokauden seuraavat isot asiat. Tarpeita olisi vaikka kuinka paljon, mutta liikkumavara on pieni, linjaa Matti Puotila.

Puotilan mielestä ilmassa on monia Hattulan kannalta positiivisia tekijöitä, ja kunta pärjää hyvin valtakunnallisesti esimerkiksi sairastavuusvertailuissa. Myös työttömyysprosentti on edelleen maakunnan alhaisimpia.

Puotila jakaa Katariina Koiviston huolen väestönkehityksestä sillä viime vuonna asukasluku väheni Hattulassa noin 70 henkilöllä, vaikka syntyvyys on suurempaa kuin kuolleisuus. Kun keskimääräinen hattulalainen tuo kuntaan vuodessa noin 4.000 euron verotulot, tietää tämä myös tulojen vähentymistä.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.