Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Toimi-hanke tarjoaa mielekästä tekemistä 17–29-vuotiaille nuorille

Taiteilija Minttu Saarinen ja Parolan Visan sekä Pekolan Iskun ohjaustoiminnan päällikkö Aleksi Pulli rohkaisevat nuoria mukaan hyödyntämään Toimi-hankkeen tarjontaa. Saarinen on ohjannut työpaja Veijarin seinille taideteoksia maalanneita nuoria, nyt maalaustyömaa siirtyy Hattulantien toiselle puolelle Nurtsin tiloihin.

Taiteilija Minttu Saarinen ja Parolan Visan sekä Pekolan Iskun ohjaustoiminnan päällikkö Aleksi Pulli rohkaisevat nuoria mukaan hyödyntämään Toimi-hankkeen tarjontaa. Saarinen on ohjannut työpaja Veijarin seinille taideteoksia maalanneita nuoria, nyt maalaustyömaa siirtyy Hattulantien toiselle puolelle Nurtsin tiloihin.

Hattulassa tammikuussa käynnistynyt Toimi-hanke tarjoaa 17–29-vuotiaille nuorille mielekästä tekemistä vielä lokakuuhun 2017 saakka.

– Päiväsaikaan järjestettävä toiminta on suunnattu aivan kaikille. Erityisesti se sopii työttömille tai vailla opiskelupaikkaa oleville, kertoo projektisuunnittelija Olli Sillanpää.

Hankkeen näkyviä aikaansaannoksia, näyttäviä seinämaalauksia, voi ihailla Ratatiellä sijaitsevan työpaja Veijarin seinillä.

– Mukana on ollut kolmesta kymmeneen henkilöä päivässä, myös poikia jotka eivät ole ennen tehneet mitään vastaavaa, sanoo taidetoimintaa ohjaava kuvataiteilija Minttu Saarinen.

Hattulassa etsivää nuorisotyötä tekevä Annukka Venetmäki sanoo, että Toimi-hankkeen niin taide- kuin liikuntaryhmätkin ovat olleet suosittuja.

– Niissä on tarjolla konkreettista tekemistä josta nuoret ovat tykänneet. Kun mukana on vielä ollut taiteilija, se tuo tekemiseen ihan uutta ulottuvuutta.

Liikuntaryhmiä ohjaava, Parolan Visan ja Pekolan Iskun ohjaustoiminnan päällikkö Aleksi Pulli kuvailee myös liikuntaryhmien lähteneen käyntiin keväällä hyvin.

– Olemme järjestäneet lajikokeiluja ja mukana on kerralla ollut parhaimmillaan kymmenen henkilöä. Vakiokävijöitä on sellaiset viisi–kuusi. Palaute on ollut mukavaa eli sellaista, että tätä haluaa kokeilla uudestaankin.

Mukaan mahtuu silti vielä. Liikuntaporukkaan pääsee Pullin mukaan parhaiten keskiviikon avoimella ja ilmaisella salivuorolla joka järjestetään Kuntokeskus Moovella kello 13–15.

– Sali on hyvä paikka paitsi kokeilla liikuntaa, myös tulla kertomaan ajatuksistaan. On täysin mahdollista järjestää nuorille vaikka salibandyvuoro.

Liikunta ja taide ovat ESR- ja kuntarahoitteisen hankkeen pysyvät toimintamuodot. Hattulan lisäksi hanke toimii Hämeenlinnan kantakaupungissa ja Lammin kaupunginosassa.

– Hattulassa erityispiirre on se, että meidän on ollut vaikeaa tavoittaa muita kuin pajatoiminnassa jo valmiiksi mukana olevia nuoria. Kaipaamme siis vielä lisää hattulalaisia nuoria mukaan toimintaan, sanoo Olli Sillanpää.

Taiteesta kiinnostuneille luvassa on seuraavaksi Nurtsinakin tunnetun, nykyisin muun muassa lähiötupaa suojissaan pitävän rakennuksen sisäseinien maalausta. Minttu Saarisen vetämään joukkoon mahtuu vielä mukaan ja seinille aletaan hahmotella taidetta ensi viikosta alkaen tiistaista torstaihin kello 9–13.

– Ennakkoilmoittautuminen on hyväksi, mutta ketään ei vielä ole käännytetty poiskaan, Saarinen kertoo.

Toimi-hankkeen harrasteisiin voi ilmoittautua soittamalla numeroon 050 3438556.

Parhaillaan Nurtsilla tuunataan uuteen uskoon kahta aiemmin bändikämppänä palvellutta tilaa. Toiseen tulee kutomo ja toiseen kierrätys- sekä käsityötuotteiden myymälä. Iskun ja Visan entisessä toimistossa puolestaan on jo käsityötoimintaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.