Lauantai 28.05.2022
Nimipäivät: Alma
Hämeenlinna
Sadekuuroja
13°C
Tuuli: 1 m/s EEL
 

”Toiminnan pysyttävä perinteisissä seurakunnissa”

Vuonna 2015 toimikautensa aloittava Hattulan uusi kirkkovaltuusto saattaa joutua ison hallinnollisen murroksen eteen. Kirkossa on pitkään valmisteltu hallintomallia, jossa kaikki seurakunnat kuuluisivat johonkin seurakuntayhtymään.

244_685x457

Marraskuussa käydyissä seurakuntavaaleissa Hattulan äänikärki oli Olle Tast, jolla on kokemusta seurakunnan luottamustehtävistä jo 40 vuoden ajalta. Hänen mukaansa yhtymämallista on käyty keskustelua Hattulassa jo nyt väistyvän kirkkovaltuuston aikana.

– Jos seurakuntayhtymään mennään, toivomus on, että hallinto ja talous olisivat leveämmillä harteilla, mutta toiminta täällä perinteisissä seurakunnissa, Tast sanoo.

Hattulan kunnaneläinlääkärinä 36 vuoden rupeaman tehnyt Tast on usein ollut seurakuntavaaleissa eniten ääniä keränneiden joukossa, mutta sanoo sitoutumista vaatineen ammattinsa takia tietoisesti jättäytyneensä pois poliittisesta toiminnasta.

– Poliittisesti koen olevani sitoutumaton, toteaa kokoomuksen listalta valittu Tast.

Hattulan seurakunta ylläpitää vielä kolmea, eli Hattulan, Tyrvännön ja Pyhän Ristin kirkkoa. Hattulan kirkon ja Pyhän Ristin kirkon välimaastossa asuva Tast iloitsee, että kaikissa on yhä toimintaa. Myös kirkon perustehtävän suhteen hän kannattaa perinteisiä arvoja.

– Toivon, että kirkko pysyisi uskollisena perustehtävälleen armon ja anteeksiantamuksen julistajana sekä perinteiden kantajana. Perustehtäviin liittyvät myös diakonia ja lähetystyö, sanoo Tast.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.