Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Pilvistä
20°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

Turvallista reittiä Juteinikeskukselle

Juteinikeskuskartta1

Juteinikeskus-monitoimitalon avautumisen myötä koulu ja päiväkoti aloittavat toiminnan uudessa paikassa syksyllä. Juteinikeskukselle on sujuvat ja turvalliset kävely- ja pyöräilyreitit eri suunnilta. Lisäksi monitoimitalon alueella on useita pyöräpysäköintipaikkoja.

On toivottavaa, että oppilaat kulkevat koulumatkansa mahdollisimman usein kävellen ja pyöräillen. Suositellut kulkureitit koululle ja pyöräpysäköintipaikat löytyvät tämän jutun liitteenä olevasta kartasta.

Lasten ja vanhempien on hyvä keskustella tulevasta koulumatkasta hyvissä ajoin ennen koulun alkua. Koulumatkaa kannattaa myös harjoitella yhdessä. Kävely ja pyöräily ovat oivallista arkiliikuntaa. Kävelevät ja pyöräilevät lapset saapuvat virkeinä kouluun.

Lihasvoimainen liikkuminen myös opettaa lasta liikkumaan turvallisesti ja ympäristöystävällisesti. Auton kyydissä istuva lapsi ei kartuta liikennetaitojaan samalla tavalla kuin itse liikenteessä liikkuen.

Juteinikeskuskartta2

Vilkas saattoliikenne lisää turvattomuutta koulun läheisyydessä – vanhemmat voivat näin ollen itse vaikuttaa alueen liikenneturvallisuuteen. Autoliikenteen vähentyminen lisää lasten liikkumisen turvallisuutta.

Jos lapsen ei ole mahdollista kulkea koko koulumatkaa omatoimisesti, voi lasta kyyditä osan matkaa autolla ja jättää turvalliselle jättöpaikalle hieman etäämmälle koulusta. Sopiva jättöpaikka voi olla esimerkiksi Parolantien linja-autopysäkki, jolta poistuessaan lapsen ei tarvitse ylittää tietä. Jättöpaikan tulee olla sellainen, että lapsi pääsee turvallisesti kävelyreittiä pitkin koululle.

Koulun läheisyydessä bussireitit järjestetään siten, että bussit jättävät ja noutavat oppilaat Parolantien varresta kadun eteläpuolelta, eli koulun puolelta, jolloin oppilaiden ei tarvitse ylittää katua.

Bussipysäkiltä on suora kävely- ja pyöräreitti Juteinikeskukselle. Hattulantien ylitys tapahtuu turvallisesti alikulun kautta, jota kävelijöiden ja pyöräilijöiden tulee käyttää. Juteinikeskuksen lähistöllä autolla liikkuessa on syytä huomioida muuttuneet liikennejärjestelyt.

Kalliolantien ja Penttiläntien liittymät kantatielle 57 on suljettu moottoriajoneuvoliikenteeltä, eli autoliikenteen tulee kiertää Hattulantien kautta Juteinikeskuksen alueelle. Lisäksi Juteinintien länsipää on suljettu autoliikenteeltä. Juteinintieltä pääsee kuitenkin kävellen ja pyörällä koululle ja Hattulantien alikulkuun.

Juteinikeskuksen saattoliikenteelle on varattu oma pysähtymistilansa Opinkujan koulun puoleisesta päästä. Saattoliikennepaikalla vanhemmat voivat jättää ja noutaa lapsensa, mutta aluetta ei ole tarkoitettu pysäköimiseen. Mikäli vanhempi haluaa nousta autosta koulun alueella, tulee auto pysäköidä Juteinikeskuksen pysäköintialueelle. Pysäköinti on sallittu siihen varatuilla paikoilla.

Henkilökunnan sähkötolpalliset paikat on osoitettu erikseen ja ne on tarkoitettu vain Juteinikeskuksen henkilökunnalle. Huoltoajoneuvoja ja pelastusajoneuvoja lukuun ottamatta autolla ajo koulun piha-alueelle on kaikkina aikoina kielletty.

Syyslukukauden ensimmäisenä koulupäivänä 11.8.2016 Juteinikeskuksen ja vanhempainyhdistyksen edustajat sekä Liikenneturva ja Hämeen poliisi ovat opastamassa oppilaita ja heidän vanhempiaan oikeista reiteistä ja toimintatavoista Juteinikeskuksen lähiympäristössä. Samalla kiinnitetään muun liikenteen huomiota pieniin liikkujiin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.