Maanantai 25.05.2020
Nimipäivät: Urpo
Hämeenlinna
Pilvistä
11°C
Tuuli: 1 m/s PL
 

Uusi ratsastusreitti ilahduttaa talliyrittäjää

450_685x457

Hattulan kunta avaa lauantaina 18. päivänä huhtikuuta uuden ratsastusreitin. Liikunta- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Jari Salmelan (yläkuvassa kesk.) mukaan uusien reittien tarpeesta alettiin keskustella hevosharrastajien kanssa noin seitsemän vuotta sitten. Tuolloin kävi ilmi, että muun muassa Pekolan ja Lepaan suunnalla käytännöistä oli jo sovittu hyvin. Suurin tarve vaikutti olevan Parolan, Marttaristin ja Tenholan alueella.

– Tämä on erittäin hyvä ratkaisu. Me olemme olleet tosi sumpussa tällä puolella tietä, sanoo Pälkäneentien kupeessa Kuusterän ratsastustallia pitävä Leila Kuusterä (yläkuvassa oik.).

Vuodesta 1971 asti ratsutalliyrittäjänä toiminut Kuusterä ja reitin valmistelussa myös mukana ollut Katja Kannisto (yläkuvassa vas.) huomauttavat, että ratsastusharrastus on edelleen kasvamaan päin. Tallien vuokrapaikat ovat melkein säännönmukaisesti täynnä ja pelkästään Merven alueen talleilla on jopa satakunta hevosta.

Uusi, Hattulan harjumaastoissa kulkeva reitti saatiin suunniteltua paperille parisen vuotta sitten. Sen jälkeen oli edessä lupien kysyminen kymmeniltä eri maanomistajilta.

– Kiitos heille, maanomistajat ovat aina suhtautuneet loistavasti, Salmela sanoo.

Maastoon on nyt viety noin sata ratsastusreitistä informoivaa tolppaa. Suuria raivaustöitä reitti ei ole vaatinut mutta kaivuutöitä aiotaan tehdä vielä muun muassa Kotirinteen asuinalueen kupeessa ja parissa muussa kohdassa. Osin nämä muokkaustyöt palvelevat myös esimerkiksi hiihdon harrastajien tarpeita. Hattulassa harrastettavien eri maastoliikuntalajien tarpeiden yhteen sovittaminen onkin ollut tarpeen myös ratsastusreitin suunnittelussa.

– Ajatus on, että ratsastusreitti ei risteä enduroreittien kanssa. Kuntopoluilla liikkuu lisäksi maastopyöräilijöitä ja talvella hiihtäjiä, Salmela valottaa.

Hänen mukaansa reitin avaaminen on vasta alku kehittämiselle, jota tehdään käytännön tarpeiden perusteella. Hevosharrastajien kanssa on sovittu, että vaikka reitistä vastaa kunta, tekevät harrastajat tarpeen tulleen reitillä esimerkiksi risutalkoita.

Reitin avajaisia vietetään 18.4. sekä Parolan nuorisotalon piha-alueella että Kotirinteen uudella asuinalueella, jossa pidetään samana päivänä tonttimarkkinointitapahtuma. Nuorisotalon pihassa päivä jatkuu HeppaArxantain nimissä, eli keppihevosharrastuksen eri ulottuvuuksista nauttiessa sekä poniratsastuksen ja kärryajelujen merkeissä. Myös lennokkikerho esittelee toimintaansa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.