Sunnuntai 24.03.2019
Nimipäivät: Gabriel, Kaapo, Kaappo, Kaapro
Hämeenlinna
Selkeää
0°C
Tuuli: 2 m/s P
 

Väitteet kunnan roolista Hattulan Terveydessä saivat kunnan torppaamaan puheet omasta roolistaan Lopelle laajenevassa yhtiössä

Hattulan kunta on tänään esittänyt oman kantansa julkisuudessa esiintyneisiin virheellisiin ja epäselviin tietoihin, jotka koskevat kunnan roolia Hattulan Terveyden laajenemisessa Lopelle.

Kunnanjohtaja Katariina Koiviston, perusturvajohtaja Anitta Leinosen ja hallintoylilääkäri Kai Vesterisen allekirjoittamassa tiedotteessa todetaan, että Hattulan kunta on valinnut perusterveydenhuollon ja työterveyshuollon palveluntuottajaksi Pihlajalinnan tammikuussa 2018.

Pihlajalinna on tiedotteen mukaan omatoimisesti nimennyt Hattulassa toimivan perusterveydenhuollon yksikkönsä Hattulan Terveydeksi. Kyseessä ei ole erillinen, yhteisomisteinen yhtiö.

Pihlajalinna ja Lopen kunta ovat tiedottaneet terveysaseman perustamisesta Lopen kunnan alueelle. Näiden toimijoiden tiedotteessa kerrotaan, että Hattulan Terveys tarjoaa perusterveydenhuollon palveluita myös Lopella.

– Hattulan kunta ei ole ollut tietoinen hankkeesta, korostavat Koivisto, Leinonen ja Vesterinen.

Terveydenhuoltolain 48 §:n mukaan henkilö voi valita perusterveydenhuollostaan vastaavan terveyskeskuksen. Tiedotteessa edelleen kerrotaan, että Hattulan kunta on tietoinen siitä, että toinen kunta ei voi perustaa terveysasemaa toisen kunnan alueelle kuntalain kunnan yleisen toimialan perusteella.

– Hattulan kunta ei siis ole perustamassa Lopen kuntaan terveysasemaa. Hattulan kunnan tavoitteena on nyt ja jatkossa turvata hattulalaisten perusterveydenhuollon palvelut Hattulan kunnassa, tiedote päättyy.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.