Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
30°C
Tuuli: 3 m/s LEL
 

Valtuusto kokoontuu torstaina päättämään uudelleen virkauudistuksesta, kokousta Petäyksessä voi seurata paikan päällä

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Matti Puotila (etualalla oik. nojailemassa seinään) kuvattuna Lepaalla valtuuston kokouksessa maaliskuussa 2020.

Hattulan kunnanvaltuusto pitää torstaina elokuun 6. päivänä kokouksen, joka on upotettu keskelle Petäyksessä pidettävää valtuustoseminaaria. Esityslista kokouksessa on lyhkäinen, ainakin verkossa julkaistussa listassa on vain tiedoksisaantipykälä kokousmenettelystä ja päätösesitys kunnan organisaatiouudistukseen liittyvästä johtavien virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta.

Kunnallisten toimielinten kokouskäytännöissä on ollut poikkeuksia koronan takia; näin myös Hattulassa. Vielä maaliskuun 2020 kokous oli julkinen, joskin se pidettiin Lepaan Kartanolla, jonka pienempään saliin lehdistölle oli varattu vain seisomapaikkoja. Sittemmin kokoukset ovat olleet poikkeuslakeihin vedoten seurattavissa vain internetitse.

Nyt kunnanhallitus kuitenkin on päätynyt kantaan, jonka mukaan Petäyksessä pidettävä kokous olisi yleisön seurattavissa myös fyysisesti paikan päällä Petäyksessä. Syynä on se, ettei Petäyksestä ole mahdollisuutta lähettää kokousta netissä, joten nyt palataan kuntalain 101 pykälän henkeen, jonka mukaan yleisöllä on oltava mahdollisuus seurata toimielimen julkista kokousta. Toukokuun 25. päivänä tehtyä periaatepäätöstä siitä, ettei kokouksia poikkeustilan aikana voi seurata kuin internetitse, ei kuitenkaan ole kumottu.

Yleisö ja media pääsee siis seuraamaan – mikäli, arvoisa lukija, kokoussaliin löytää ja mahtuu – kunnan organisaatiouudistukseen liittyvää johtavien virkojen perustamista ja lakkauttamista. Poikkeuksellista, joskaan Hattulassa ei niin kovin poikkeuksellista on, että päätös on jo tehty kertaalleen “salaisten kokousten” aikakaudella kesäkuussa. Nyt pykälä tuodaan kunnanhallituksen esityksestä käsittelyyn uudelleen, jotta kunnallisen yhteistoimintalain toteutuminen varmistetaan.

Esitys nykymuodossaan kuuluu näin:

Kunnanvaltuusto lakkauttaa perusturvajohtajan, sivistysjohtajan ja teknisen johtajan virat. Virkojen lakkauttaminen astuu voimaan siinä vaiheessa, kun nykyisille viranhaltijoille on osoitettu uudet virat organisaatiossa. Lisäksi valtuusto perustaa elinvoimajohtajan, hyvinvointijohtajan, kaavoituspäällikön, sosiaalipalvelupäällikön ja johtavan rehtorin virat. Elinvoimajohtajan ja hyvinvointijohtajan viran kelpoisuusvaatimus on soveltuva korkeakoulututkinto sekä hyvät käytännössä osoitetut johtajaominaisuudet ja hyvät sosiaaliset taidot.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.