Sunnuntai 26.05.2019
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Sadekuuroja
11°C
Tuuli: 3 m/s P
 

Valtuusto päättää veroprosenteista ja käsittelee miinukselle painunutta tulosennustetta

Tänään keskiviikkona kokoontuvan Hattulan kunnanvaltuuston esityslistalla on muun muassa ensi vuoden tulovero- ja kiinteistöveroprosenteista päättäminen. Kunnanhallituksen esitys on, että tuloveroprosentti pysyy vuoden 2018 tapaan 20,50:ssä.

Myös kiinteistöveroprosenteiksi esitetään nykyisiä: yleinen kiinteistöveroprosentti 1,00, vakituisten asuinrakennusten veroprosentti 0,45 ja muiden asuinrakennusten veroprosentti 1,00.

Valtuusto joutuu käsittelemään myös talousarviomuutoksia joiden seurauksena kunnan talousarvion tulos 2018 on painumassa 377.000 euroa miinukselle. Tulostavoite oli 83.000 euroa positiivinen.

Kuluylityksiä on perusturvalautakunnan toimialalla, jossa ennalta odotettua suurempia menoja on syntynyt lasten ja perheiden palveluissa, vammaispalveluissa ja Kelalle maksettavissa kuntaosuuksissa.  Terveydenhuollossa ylitys on lähinnä syntynyt viime vuonna aiheutuneen huomattavan suuren hoitotarvikelaskun kirjaamisesta tämän vuoden puolelle.

Kiinteistöjen myyntivoittotavoitetta ollaan alentamassa 700.000 eurosta 200.000 euroon.

Valtuuston käsittelyyn on vihdoin tulossa myös lasten harrastustakuuta koskeva valtuustoaloite joka tehtiin jo yli kaksi vuotta sitten mutta on jäänyt käsittelemättä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.