Tiistai 20.08.2019
Nimipäivät: Sami, Samuli, Samu, Samuel
Hämeenlinna
Selkeää
13°C
Tuuli: 3 m/s EEL
 

Valtuusto perkasi aloitteita ja valitsi kunnanhallitukseen uusiakin ihmisiä

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Matti Puotila (kok., kuvassa vas.), kunnanjohtaja Katariina Koivisto, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Ville Myllymäki (sd.) ja hallintopäällikkö Jarkko Luukkonen johtivat kokousta nyt Juteinikeskuksella.

Hattulan kunnanvaltuuston listalla oli tiistain kokouksessa peräti viisi valtuustoaloitetta. Elise Oikarin (kd.) aloite kolmannen lapsiperheiden kotipalvelutyöntekijän toimen perustamisesta todettiin periaatteessa kannatettavaksi mutta koska uusi toimi vaatisi muutoksia talousarvioon, päätösesitys kuului, että aloite ei anna aihetta toimenpiteisiin. Oikarin esityksestä päätöstä täydennettiin niin, että asiaa tarkastellaan uudestaan vuoden 2020 talousarvion laadinnan yhteydessä.

Oikari oli jättänyt aloitteen myös siitä, että kunta alkaisi aktiivisesti lobata Ely-keskusta kevyenliikenteenväylien rakentamisesta Tyrvännöntien ja Merventien varteen. Vastauksesta ilmeni muun muassa, että kunnan tekninen toimi on säännöllisesti vuosittain yhteydessä Uudenmaan ELY-keskukseen Tyrvännöntien ja Merventien kevyen liikenteen väylien rakentamiseksi. ELY-keskus ei ole katsonut edellä mainittujen väylien rakentamista niin merkittäväksi, että se ryhtyisi rahoittamaan kyseisiä hankkeita.

Valtuusto kuitenkin päätti, että talousarvion 2020 yhteydessä selvitetään mahdollisuutta toteuttaa hanketta osina.

Pia Yli-Pirilän (kok.) jättämä valtuustoaloite nuorten vaikutusmahdollisuuksien lisäämisestä sisälsi muun muassa ehdotuksen, jonka mukaan lautakuntien ja valtuuston esityslistassa olisi oma pykälä; nuorisovaltuuston puheenvuoro. Lisäksi nuorisovaltuuston edustaja kutsuttaisiin osallistumaan myös seminaareihin. Nuorisovaltuutetuilla olisi myös läsnäolo- ja puheoikeus kunnanvaltuuston ja lautakuntien kokouksissa muita kuin salassa pidettäviä asioita käsiteltäessä.

Kunnanvaltuusto totesi esityksen mukaisesti, ettei aloite anna aihetta toimenpiteisiin.

Yli-Pirilä ja kokoomuksen valtuustoryhmä olivat jättäneet aloitteen myös siitä, että kunnassa selvitettäisiin mahdollisuutta aloittaa Icehearts –toiminta ja hakea siihen tukea Sitran, yrittäjien ja erilaisin hankerahoituksin.

Valtuusto totesi, että aloite otetaan esille harrastusmahdollisuuksien ”harrastus kaikille” -selvitystyön yhteydessä.

Hanna Jokisen ja Tuomas Niemisen (vas.) valtuustoaloite aktiivimallista puolestaan johtaa sosiaalipalveluiden ohjaajan määräaikaiseen rekrytointiin. Tämän rekrytoinnin ideana on kohdentaa työllisyydenhoidon työtä aktiivimallin piiriin kuuluvien parissa sekä uusien toimintamallien kehittelyyn ja yritysyhteistyöhön.

Valtuusto myös päätti Tehtaantien ja Sähkönkujan yritystonttien, tilan Kivinummi 82 416-6-36 ja Töpseli 82-416-9-230 myyntihinnaksi kahdeksan (8) euroa neliömetriltä.

Kokouksessa myös jätettiin uusia valtuustoaloitteita. Seppo Söderlund (ps.) esittää Hattulan rakennusjärjestyksen muuttamista niin, että vapaa-ajan asuntojen muuntaminen vakituisiksi asunnoiksi helpottuu.

Heimo Miettinen (kd.) esittää kunnan Pappilanniemestä omistaman autotallirakennuksen ottamista nuorisotoiminnan käyttöön.

Mari Monto (vihr.) esittää Lepaan koululle työrauhaa, eli sitä, että kyläkoulun lakkauttamista ei nosteta joka vuosi esille sivistystoimen suunnitelmissa.

Kokoomuksen Jiri Kattelus (oik.) valittiin kunnanhallitukseen.

Valtuusto myös teki niin sanotun puolivälin päivityksen päätöksentekoelimiin. Ylimmän kunnallisen päätöksentekoelimen, kunnanvaltuuston, puheenjohtajana 1.6.2019–31.5.2021 jatkaa Ville Myllymäki (sd.). 1. varapuheenjohtajana jatkaa Seppo Kopra (kesk.) ja nykyisen 2. varapuheenjohtajan Reijo Hallenbergin korvaa toinen kokoomuslainen, Pete Herranen.

Kunnanhallitukseen uusina valittiin Jiri Kattelus (kok.), Mari Monto ja Ville Viitanen (sd.). Kunnanhallituksesta väistyvät Herranen, Mikko Sabel (vihr.) ja Ritva Viitala (kesk.). Puheenjohtajana jatkaa Matti Puotila (kok.) ja varapuheenjohtajina Tuula Mäenpää (sd., 1. vpj) sekä Pentti Pietilä (kesk., 2. vpj).

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.