Maanantai 15.04.2024
Nimipäivät: Linda, Tuomi

Tuuli:
 

Valtuuston puheenjohtaja pahoitteli osaa avauskokouksen arvostelustaan

Tuore valtuuston puheenjohtaja Kari Ventola, tässä arkistokuvassa vuodelta 2016 kunnanhallituksen puheenjohtajana, kommentoi eilisessä kokouksessa omia sanomisiaan elokuulta.

Hattulan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kari Ventola (ps.) on pahoitellut osaa valtuuston järjestäytymiskokouksen sanomisistaan.

– Valtuustolle pitämässäni linjapuheessa halusin nostaa keskusteluun mielestäni kehittämistä vaativia asioita. Tällöin puheessa ei valitettavasti mainittu viime kaudella tehtyjä hyviä päätöksiä. En halua vähätellä tai kiistää niitä. Esimerkiksi organisaatiota on hyvä ”ravistella” ja uudistaa määräajoin. Kiinnitin puheessani huomiota kotikuntamme päätösprosesseihin ja niiden kehittämiseen. Konsulttina tein normaalia jälkiarviointia: Miten toimimme. Mitä tuloksia saatiin aikaan. Miten voisimme toimia jatkossa paremmin. Jotkut ovat kokeneet ehdotukseni syytöksinä. He ovat pahoittaneet puheesta mielensä. Tarkoitukseni ei ollut loukata ketään. Sanavalintani eivät olleet parhaat mahdolliset. Pahoitteluni siitä, totesi Ventola valtuuston kokouksessa eilen.

– Tällä valtuustokaudella Hattulalla on suuria haasteita edessään. Sote-sektori siirtyy hyvinvointialueelle. On luotava Hattulan elinvoimaa vahvistava ja toimiva kehitysyhtiömalli. Ei taloudenpitokaan tule olemaan haasteetonta. Näistä suurista haasteista selviäminen vaatii meidän kaikkien luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden tiivistä yhteistyötä. Erilaiset mielipiteet kuuluvat politiikkaan. Asioista tulee käydä avointa ja asiallista keskustelua. Se jalostaa päätöksiä paremmiksi. Tällöin luottamushenkilöitten eritysosaaminen voidaan hyödyntää kuntalaisten parhaaksi. Ehdotan, että otamme nyt valtuustokauteen uuden alun. Rakennamme parempaa tulevaisuuden Hattulaa yhdessä työskennellen, hän linjasi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.