Perjantai 29.03.2024
Nimipäivät: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne

Tuuli:
 

Vesijohdot ja viemärit: Katinalassa uusi aluesaneerauksen malli

Sujutek Oy toteuttaa Hattulan Katinalassa helmi–joulukuussa vesijohtojen ja viemäreiden saneeraushankkeen HS-Veden tilauksesta. Hanke edustaa uutta aluesaneeraus-konseptia, jossa kiinteistöjen tonttivesijohtoja ja -viemäreitä pyritään saamaan saneerauksen piiriin mahdollisimman laajasti.

Monet kiinteistönomistajat ovat Sujutekin mukaan jo tilanneet tonttijohtojen kunnon selvittämisen. Selvitystyötä suositellaan kaikille kiinteistöille, joilla on yli 10 vuotta vanha tonttivesijohto tai tonttiviemäri.

Katinalan hanke on osa Tekesin rahoittamaa T&K-hanketta, jossa konsulttitoimisto WSP:n johdolla HS-Vesi, Jyväskylän Energia, Kouvolan Vesi, Kymen Vesi, Porvoon vesi ja Riihimäen Vesi pohtivat uutta aluesaneerausmallia ja siihen liittyviä hankinta-asiakirjoja. Hankkeen seurauksena on jo toteutettu Porvoossa Eestinmäen aluesaneeraushanke ja nyt siis on käynnistynyt Hattulassa Katinalan hanke.

Tilaajan näkökulmasta aluesaneeraushankkeet vähentävät erillisten kilpailutusten aiheuttamaa työmäärää ja samalla edesauttavat suurempien alueellisten saneerauskokonaisuuksien läpimenoa. Aluesaneerausmallin toivotaan myös tuovan uusia innovaatioita ja toimintatapoja vesihuoltosaneeraustoimintaan.

Kiinteistönomistajille aluesaneeraushanke voi monien etujensa takia olla ratkaiseva sytyke lyhentää korjausvelkaa. Runkolinjojen saneeraushankkeen myötä kiinteistöjen tonttivesijohtojen liitoskohdat joudutaan kaivamaan esiin, mikä tarjoaa oivan tilaisuuden saneerata kiinteistöjen tonttijohtoja.

Myös hyvä urakoitsijan tavoitettavuus on osa palvelukonseptia. Sujutekin työmaavarikko on osoitteessa Kaustantie 7, jossa työmaan johtoa voi ajoittain tavata. Alueen kiinteistönomistajat ja asukkaat saavat tietoa myös hankkeen infosivuilta, jota kautta urakoitsijalle voi myös antaa palautetta. (Hattulaan.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.