Torstai 17.10.2019
Nimipäivät: Saana, Saini
Hämeenlinna
Pilvistä
3°C
Tuuli: 5 m/s I
 

VIDEO: Sattulantien muuntaminen hollantilaistyyppiseksi kylätieksi käynnistyi

Pyöräilijöitä suosivat tieliikenneratkaisut Hattulassa jatkuvat. Viimeksi uutta kevyenliikenteen väylää tehtiin Hattulantien varteen niin sanottuun Panssarimuseon nousuun ja tiistaina olivat käynnissä Sattulantien uutta päällystämistä valmistelevat työt.

Tie päällystetään uudelleen ja muunnetaan samalla hollantilaistyyppiseksi kylätieksi. Tien molempiin reunoihin varataan 1,5 metrin kaistat kevyelle liikenteelle. Moottoriajoneuvoille jää kaksisuuntainen, noin kolmen metrin levyinen keskikaista.

Työhön ryhdyttiin Sattulan kyläyhdistyksen tekemän aloitteen ansiosta. Hollannissa vastaavia ratkaisuja on tehty paljon. Tavoite on parantaa kevyen liikenteen turvallisuutta tieosuuksilla joissa erillisen kevyen liikenteen väylän tekeminen ei ole mahdollista.

Maasto Lehijärven ympäristössä on jo valmiiksi pyöräilyharjoittelua suosiva.

Uudenmaan ELY-keskuksen hallinnoiman hankkeen toteuttaa NCC. Kalvolantiehen ja Hattulantiehen rajautuvan tien päädyt ja risteyskohdat jyrsitään tiistaina ja keskiviikkona tulevaa päällystystyötä silmällä pitäen. Päällystystyöt alkavat luultavasti loppuviikolla.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.