Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Melkein selkeää
14°C
Tuuli: 1 m/s EI
 

Viiriäisen piha-alue uusiutuu InnoVaka 2:n vauhdittamassa yhteistyössä

Viiriäisen päiväkodilla Hattulassa on InnoVaka 2 -hanke vauhdissa ja päiväkodin pihalla on ensimmäisen vaiheen muutostyöt tehty. Viiriäisen pienten pihan ja muumitalon avajaisia päästään viettämään tällä viikolla.

Hanke keskittyy piha-alueen ulko-oppimisympäristöjen kehittämiseen. Tavoitteena on luoda Viiriäisen päiväkotiin pedagogisesti toimiva ja turvallinen piha-alue, joka tukee lasten osallisuutta, liikkumista, leikkiä ja tutkimista.

Piha-alue tarjoaa myös monipuolisia elämyksiä sekä tukee lasten kulttuurin ja taiteen toteutumista. Toimijoina hankkeessa ovat lapset, perheet, vanhempaintoimikunta, henkilöstö, kunnan omat toimijat, HAMK sekä Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX.

Piha-alue rakentuu monialaisessa yhteistyössä ja käyttäjien osallisuudessa kuntalaisten monipuoliseen yhteisölliseen käyttöön. Tarkoituksena on, että päiväkodin piha-alue palvelee myös laajempaa yhteisöllistä käyttöä, tavoitteena on luoda kohtaamispaikka; ”ulko-olohuone” ja toimintaympäristö lapsiperheille, nuorille sekä myös ikääntyville.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.