Lauantai 21.09.2019
Nimipäivät: Mervi
Hämeenlinna
Pilvistä
10°C
Tuuli: 3 m/s PL
 

YHDISTYKSET YHDESSÄ: Elina Sorvali kartoittaa Hattulan järjestökenttää

Elina Sorvali luo uutta sykettä kunnan ja yhdistysten yhteistyöhön.

Hattulan kunnan Yhdistykset yhdessä –hanke sai helmikuussa virallisen rahoituspäätöksen ja hanke on käynnistynyt hanketyöntekijä Elina Sorvalin aloitettua työnsä maaliskuun alussa.

Hanke on vuoden mittainen ja sen tavoitteena on kehittää yhdistysten keskinäistä, mutta myös kunnan välistä vuorovaikutusta, yhteistyötä ja tiedonkulkua.

Hankkeelle on tilausta, koska Hattula haluaa kartoittaa paikallisen yhdistyskentän kokonaistilannetta ja kohdistaa katseen tulevaisuuteen, jolloin kolmannen sektorin merkitys kunnan yhteistyökumppanina tulee edelleen kasvamaan.

– Tavoitteena on muun muassa arvioida kyläyhdistysten sekä muiden yhdistysten merkitystä ja roolia kunnassa sekä kehittää kolmannen sektorin yhteistyötä kunnan ja seurakunnan kanssa, kertoo Elina Sorvali.

Työ on jo alkanut ensimmäisen yhdistyksille lähetetyn tiedotteen pohjalta. Tämä on myös poikinut jo ensimmäiset yhteydenotot yhdistyksiltä Sorvalille. Tavoitteena on aluksi kartoittaa, millaista yhdistystoimintaa Hattulassa jo on ja mitä lisämahdollisuuksia mahdollisesti voisi olla.

– Keväällä on tarkoitus pitää yhdistyksille aloitustilaisuus, Sorvali sanoo.

Syksyksi suunnitteilla taas on järjestöpäivä. Myös yhdistysohjelman laatiminen kuuluu hankkeen tavoitteisiin.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.