Sunnuntai 26.05.2019
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Sadekuuroja
11°C
Tuuli: 2 m/s P
 

Yläluokkien tuntijakoa ollaan tasaamassa ensi lukuvuodesta alkaen

Yhtenäiskoulun rehtori Minna Kallio kollegoineen on valmistellut esityksen sivistyslautakunnan ensi keskiviikkona pidettävään kokoukseen.

Hattulan sivistyslautakunnalle esitetään yläluokkien paikallisen tuntijaon muuttamista.

– Hattulan yhtenäiskoulun yläluokkien tuntijakoa on tasoitettava. Siirtämällä kaksi vuosiviikkotuntia seitsemänneltä vuosiluokalta kahdeksannelle vuosiluokalle oppilaiden vuosittainen opetusmäärä on tasaisempi sekä perusopetusasetuksen mukainen, toteavat esitystä valmistelleet sivistysjohtaja Jari Wihersaari, yhtenäiskoulun rehtori Minna Kallio ja yhtenäiskoulun apulaisrehtori Mari Toivonen.

Ehdotuksena tuntijaon tasaamiseksi on, että musiikin oppitunneista toinen vuosiviikkotunti siirretään kahdeksannelle vuosiluokalle ja että yksi taide- ja taitoaineen valinnaistunti palautetaan takaisin 8. vuosiluokan taide- ja taitoaineen valinnaisuuteen.

Tasoitettu tuntijako otettaisiin käyttöön portaittain alkaen lukuvuodesta 2019–2020. Uuteen tuntijakoon siirtyisivät ensimmäisinä 7.-luokkalaiset. Muutos ei koskisi jo yläluokilla opiskelevia vaan ainoastaan ensi lukuvuonna ja sen jälkeen yläluokilla aloittavia.

Sivistyslautakunnan on määrä päättää asiasta ensi keskiviikkona.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.