Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
30°C
Tuuli: 1 m/s EL
 

Lepaa ja Tyrvännönniemi toivottavat jokaisen tervetulleeksi!

Talven jälkeen aurinko lämmittää ja kylä vilkastuu jälleen. Veneily- ja pyöräilykausi alkavat, golfnurmet viheriöivät, kaikenlainen ulkoilmaelämä pääsee täyteen vauhtiin. Lepaalla ja Tyrvännössä on tarjolla kävijälle ja kyläläisillekin vaikka mitä hengenravinnosta ruumiinkulttuuriin. Ihan jokainen tulija on tervetullut tutustumaan kylään ja sen palveluihin ja tapahtumiin sekä ihan tositarkoituksella pitkäaikaisempaankin suhteeseen joko loma-asujaksi tai vakituiseksi kyläläiseksi.

Lepaa ja muut Tyrvännön kylät elävät vahvasti tätä päivää. Pankin ja postin sijaan tarjolla on monta sellaista palvelua, joista ei aikanaan osattu haaveillakaan. Lepaan tilan vehreillä nurmilla kulkevat nyt lehmien sijaan golffarit, joita Lepaa Golf palvelee monipuolisesti. Viinitilalta saa kahvilapalvelut ja lounasta tarjotaan arkisin. Tilaviinit ja pienpanimotuotteet voi nauttia ravintolassa tai ostaa mukaan.

Lepaan kausituotteita on myynnissä tomaateista ja kurkuista oman kylän mansikoihin, vadelmiin ja omenoihin, ja omenapuun, kesäkukat tai pienet elintarviketäydennykset saa kätevästi Viinitilan myymälästä. Syksymmällä voi talvivarastoja täydentää myös itse poimien. Paikallisia käsitöitä voi hankkia omaksi ja viemisiksi Lepaan savipajan uudesta myymälästä Viinitilan päädystä. Mielenkiintoinen puutarhamuseo löytyy yläkerrasta, entiseltä valtavalta heinäparvelta.

Omalta kylältä löytyy myös ammattilaisia moneen tarpeeseen. Kattoremonttiin, maarakennustöihin tai autonkorjaukseen löytyy taitavat tekijät siinä kuin mökkitalkkarointiin ja talviaurauksiinkin. Ratsastuskoulua tai täysihoitotallia hevoselle ei tarvitse kaukaa etsiä, ja Vesuntiin tulossa oleva kouluratsastuskeskus tarjoaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia alueen monille hevosharrastajille ja -yrittäjille.

Majoitus- ja ravintolapalveluita tarjoavat upeissa maisemissa Lepaan kartano ja Tyrvännönniemen kärjessä Petäys Resort. Molempiin kohteisiin pääsee kesäaikaan myös Hopealinjan vesibussilla niin Hämeenlinnan kuin Tampereenkin suunnista, samoin tietenkin omalla veneellä vierasvenelaituriin parkkeeraten.

Jos ratsastus tai golf eivät ole juuri sinun juttusi, miten olisi multigolf? Lepaalla järjestetään multigolfin SM-kisat elokuussa, joten jos kesäharjoittelu sujuu hyvin, voi Lepaan radalla mitellä mestaruuksistakin – tai sitten vain keskityt nauttimaan joko frisbeen, jalkapallon tai puistogolfin hauskuudesta omassa tahdissasi. Myös Petäyksessä on frisbeegolfrata ja lisäksi myös minigolf, rantalentiskenttä sekä tenniskentät.

Talven lumia ajatellen voi jo kesäkaudella katsastaa mainioita latumaisemia, sillä Hattulan hiihtoladut ovat vertaansa vailla, ja yhteydet Tyrvännöstä jatkuvat halukkaille vaikka Aulangolle asti! Jos purjehtiminen on mieleesi, sekin onnistuu Vanajanselällä ja hyvä tuuli on taattu! Suunnitteilla on uusia avauksia avantouintiin, veneilijöiden palveluihin ja kenties maastopyöräilyynkin. Moottorikelkallahan tänne jo pääsee, kun lumitilanne sen sallii. Kalastuksesesta kiinnostuneet voivat kesäaikaan tutustua Tyrvännön järvikalastusmuseossa harrastuksensa historiaan.

Aina ei jaksa harrastaa, ja silloin voi vain nauttia upeista Vanajavesi-maisemista ja kartanomiljöistä tai vaikka istahtaa kyläladon nuotiopaikalle – jonne muuten on esteetön kulku liikuntarajoitteisillekin.

Kun aika ei tunnu riittävän kaiken näkemiseen ja kokemiseen, hidasta, ota askel kohti elämänlaatua ja muuta kylälle! Kaiken muun kruunuksi meillä on keskellä Lepaata hyvin toimiva kyläkoulu, joka myös toivottaa uudet oppilaat tervetulleiksi. Aktiivinen päiväkotimme sijaitsee upealla Lepaan kampusalueella, jossa Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan yksikkökin toimii. Muutama vapaa tontti on rakentajille valmiina, ja tarkoitus on osoittaa hyviä paikkoja asumiselle lisääkin.

Hattulan kunta auttaa jokaista kunnasta kiinnostunutta, ja niin teemme mekin kylällä. Jos kyläasumisesta tai kyläkehittämisestä nousee ajatuksia, ole yhteydessä Konsalan Heikkiin (050-3414420) kunnassa tai Monnon Mariin Lepaalla (040-7587096). Tietoa tapahtumista löydät muun muassa Tyrvännön kärjen puskaradio -facebook-ryhmästä.

 Juuri sinä olet tärkeä ja tervetullut Lepaalle – käymään tai olemaan!

Mari Monto

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.