Perjantai 19.04.2024
Nimipäivät: Pilvi, Pälvi

Tuuli:
 

Lepaalle 0,25 miljoonan euron lahjoitus yrittäjyyden opetukseen

Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) Lepaan yksikön puutarhatalouden koulutukseen palkataan Kauppapuutarhaliiton Puutarhasäätiön tuella yrittäjyys- ja talouslehtori. Lehtorin opetustehtävät painottuvat yrittäjyyden edistämiseen erityisesti kasvihuoneviljelyn alalla, mutta myös muissa puutarhatalouden ja rakennetun ympäristön opinnoissa. Työsuhteen aikana lehtori vierailee säännöllisesti kasvihuoneyrityksissä.

Lepaan ja Kauppapuutarhaliiton suhteet ulottuvat liki sadan vuoden päähän.

– Lepaa on vanhin yhtä toimivista jäsenistämme. Yhteistyö alan tärkeimmän oppilaitoksen kanssa on toimivaa ja luontevaa, ja tämä lahjoituksemme vahvistaa yhteistyötämme entisestään, toteaa Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen.

– Suomalainen puutarhatalous perustuu vahvasti perheyrittäjyyteen. Osaaminen ja tuotteiden hyvä laatu ovat kansalaisten arvostamia, mistä osoituksena on päätuotteiden korkea kotimaisuusaste. Ala tarvitsee jatkossakin hyviä yrittäjiä ja yrittäjämäisesti ajattelevia ammattilaisia, ja koulutuksella on tässä merkittävä rooli. Haluamme siksi korostaa nimenomaan yrittäjyyden merkitystä tulevien ammattilaisten osaamisessa, Jalkanen jatkaa.

Tuen suuruus on 50.000 euroa vuodessa viiden vuoden ajan, minkä jälkeen työsuhteen jatkoa harkitaan. Lehtorin tehtävä tulee haettavaksi elokuussa.

Puutarhatalouden koulutuspäällikkö Heikki Peltoniemi on iloinen lahjoituksesta ja sen suuntaamisesta yrittäjyyden opetukseen.

– Kasvihuonetuotannon teknologinen kehitys on nopeaa ja teknologioita tehokkaasti hyödyntävän tuotanto-osaamisen oppiminen edellyttää tiivistä vuorovaikutusta kehityksen kärjessä olevien yritysten kanssa.

Vuorovaikutus yrityselämän kanssa on puutarhatalouden koulutuksessa luonnollinen tapa toimia jo nyt. Säätiön merkittävä tuki on silti merkittävä kehitysaskel tässä yhteistyössä.

– Tämä antaa mahdollisuuden hakea uusia tapoja tuottaa puutarhatalouden opiskelijoille yrittäjyyteen kasvattavia oppimistilanteita jatkuvassa vuorovaikutuksessa kentän kanssa. Yhteistyö todennäköisesti tuottaa uutta tietoa ja kehitysajatuksia myös yrityksille. Samalla voimme löytää uusia verkostoja ja toimintatapoja, joista voi olla hyötyä laajemmin HAMKin ja HAMIn Lepaan yksikön koulutuksissa ja mahdollisesti koko HAMKissa.

Kauppapuutarhaliiton Puutarhasäätiön ja puutarhatalouden koulutuksen yhteistyösopimus allekirjoitettiin 10.6. Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa. (Hattulaan.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.