Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Pilvistä
19°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

Nouseva vasemmisto: Suomen kansallisomaisuus on suojattava tuleville sukupolville

Vasemmiston kunnanvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas Hanna Jokinen on myös Nousevan vasemmiston julkilausuman takana.

Nouseva vasemmisto katsoo, että Suomen luonnonvarat ovat kansallista omaisuutta. Suomalainen maaperä, vesistöt ja luonnonvarat  on nähtävä kansallisena omaisuutena, joka ei kuulu pikavoittoja tavoitteleville yrityksille.

– Kestävää tulevaisuutta tuleville sukupolville ei suojata myymällä yhteistä omaisuuttamme ja kulttuuriperintöämme, toteaa itsensä Nousevaksi vasemmistoksi nimennyt joukko vasemmistovaikuttajien eri puolilta Suomea.

Yksi ryhmän aktiiveista on parolalainen Hanna Jokinen.

– Suomessa jokaisenoikeudet (jokamiehenoikeudet) takaavat kaikille mahdollisuuden nauttia luonnosta ja sen antimista. Jokaisenoikeuksissa on kyse ainutlaatuisesta kulttuurista, josta muualla maailmassa voidaan vain haaveilla – kulttuurista, johon me suomalaiset kasvamme ja josta on pidettävä kiinni.

– Jokaisenoikeuksiin liittyy myös vastuita, eikä oikeuksista nauttiva saa aiheuttaa vähäistä suurempaa haittaa luonnolle tai ympäristölle. Tämän vastuun tulee koskea ennen kaikkea maaperäämme hyödyntäviä kaivosyhtiöitä, pohjavettämme havittelevia suuryrityksiä sekä ilmaamme saastuttavia tehtaita. Sen sijaan että päästäisimme ulkomaalaiset yritykset tyhjentämään maaperämme rikkauksista sekä viemään voitot ja verot ulkomaille, meidän täytyy suojella kansallisomaisuutemme lailla mahdollisimman pian, julkilausumassa todetaan.

Manifestin mukaan jokaisenoikeuksien ajattelutapaa tulee laajentaa myös luonnonvaroihimme: “Jätä luonto siistimpään kuntoon kuin saapuessasi.”

– Tulevat sukupolvet syntyvät epäreiluun tilanteeseen, jossa suomalainen kansallisomaisuus on pirstaleina maailmalla ja yhteistä luontoamme on pilattu. Meidän tulee varmistaa, että myös tulevat suomalaiset saavat nauttia luonnostamme ja sen antimista sekä kertoa ylpeinä jokaisenoikeuksista maailmalle. Suomen tulee toimia suunnannäyttäjänä ja esikuvana yhteisten luonnonvarojemme sekä ympäristömme vaalimisessa, tiedote päättyy.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.