Torstai 28.03.2024
Nimipäivät: Armas

Tuuli:
 

Oikeusasiamies saattaa taas päästä arvioimaan Hattulan kunnan menettelyä

Hattulan kunta sai viime vuoden lokakuussa eduskunnan oikeusasiamiehen kansliasta peräti kahdet moitteet.

Toisessa tapauksessa Hattulan yhtenäiskoulun vt. apulaisrehtori oli antanut kantelijalle suullisen huomautuksen 20.2.2018 lojaliteettivelvoitteen rikkomisesta. Huomautuksen perusteena oli ollut kantelijan yhden blogikirjoituksen yksi yksittäinen lause.

Oikeusasiamiehen mielestä apulaisrehtori ei huomautusta antaessaan ollut riittävällä tavalla arvioinut asiaa virkamiehen sananvapauden näkökulmasta.

Toisessa tapauksessa apulaisoikeumies katsoi, että Hattulan kunnan sivistyslautakunta on menetellyt lainvastaisesti oikaisuvaatimuksen käsittelyssä.

Ensimmäinen Hattulaan.fi:n tietoon tänä vuonna tullut tapaus, joka aiheuttanee kantelun, on Hattula Golfin laajennukseen liittyvä jupakka.

Yrittäjä Reijo Riihimäki kertoo tänään kunnan rakennustarkastajalle ja kunnanjohdolle lähettämässään viestissä myös, että hän on toimittanut kuntaan kaikki tarvittavat dokumentit golfkentän laajennuksen rakennusluvan myöntämiseksi lukuun ottamatta tekonurmimaton MARA-asetuksen mukaista tutkimusta, jonka näytteet ovat jo otettu.

Eilen julkisuudessa puuttuviksi väitetyt suunnittelukuvat laskeutusaltaista Riihimäki kertoo lähettäneensä jo lokakuussa 2019.

– Toivon, että 15.2.2020 lupa on leimattuna pöydälläni, esittää Riihimäki.

Golfyhtiö on odottanut lupaa nyt vähän yli kaksi vuotta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.