Sunnuntai 14.04.2024
Nimipäivät: Taito

Tuuli:
 

Panssariprikaati johtaa Maavoimien mekanisoitua harjoitusta

Panssariprikaatin johtama Maavoimien mekanisoitu harjoitus (Arrow 16) järjestetään 2.–13.5. Pohjankankaalla Niinisalossa. Harjoituksen tavoitteena on kehittää maavoimien mekanisoitujen joukkojen yhteistoimintaa ja suorituskykyä. Harjoitukseen osallistuu lisäksi Yhdysvaltain Euroopan maavoimajoukkojen osasto osana maavoimien kahdenvälistä yhteistyötä.

Maavoimien mekanisoitu harjoitus on vuosittain järjestettävä maavoimien harjoitus, jossa painopiste on mekanisoitujen joukkojen hyökkäystaistelussa. Harjoitukseen osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa Panssariprikaatista, Karjalan prikaatista, Porin prikaatista sekä Utin jääkärirykmentistä yhteensä noin 2.300 henkilöä ja satoja ajoneuvoja.

Harjoituksen aikana harjoitusalueella sekä sen välittömässä läheisyydessä on myös helikopteritoimintaa. Harjoitus koostuu taisteluharjoituksesta sekä ampumaharjoituksesta. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin komentaja, eversti Pekka Järvi.

Harjoitukseen osallistuu lisäksi Yhdysvaltain Euroopan maavoimajoukkojen 2. ratsuväkirykmentin moottoroitu jalkaväkikomppania, jonka vahvuus on 185 palkattuun henkilökuntaan kuuluvaa. Komppania harjoittelee osana suomalaista taisteluosastoa. Harjoituskalustona heillä on muun muassa Stryker -panssaroidut miehistönkuljetusajoneuvot, osastolle kuuluvat panssarintorjuntaohjukset sekä tiedustelulennokki. (Hattulaan.fi)

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.