Sunnuntai 14.04.2024
Nimipäivät: Taito

Tuuli:
 

Panssariprikaati juhlistaa itsenäisyyspäivää useissa tilaisuuksissa

Panssariprikaati osallistuu itsenäisyyspäivän viettoon tiistaina 6.12.2022 Hämeenlinnassa, Hattulassa, Tyrvännöllä ja Riihimäellä seppeleenlaskuin, liputuksin ja kunniavartioin.

Hattulan ja Riihimäen varuskunnan, Hämeenlinnan kaupungin, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan sekä Hämeenlinnan Karjala-Seuran yhteiset seppeleenlaskut järjestetään Hämeenlinnassa 6.12. seuraavasti:

Ahveniston hautausmaalla seppeleenlasku sankarihaudoille klo 9.00 ja vakaumuksensa puolesta vuonna 1918 kaatuneiden haudalle klo 9.15. Hämeenlinnan Mieskuoron Seniorit laulavat tilaisuudessa.

Hämeenlinnan kirkolla seppeleenlasku vapaussodassa kaatuneiden muistomerkille noin klo 9.35 ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille noin klo 9.40.

Vanajan kirkolla seppeleenlasku Vanajan sankarihaudalle klo 9.55. ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille klo 9.55.

Hattulan ja Riihimäen varuskunnan, Hattulan kunnan ja Hattulan seurakunnan yhteiset seppeleenlaskut järjestetään Hattulassa ja Tyrvännöllä 6.12. seuraavasti:

Hattulan kirkolla seppeleiden sankarinauhat luetaan Hattulan kirkossa jumalanpalveluksen jälkeen noin klo 10.50. Seppeleenlasku Hattulan kirkkomaalla talvi- ja jatkosodassa kaatuneiden haudalla jumalanpalveluksen päätyttyä noin klo 11.00 alkaen.

Tyrvännön kirkolla seppeleenlasku Tyrvännön sankarihaudalla välittömästi Hattulan tilaisuuden jälkeen. Ajomatka Hattulan kirkolta Tyrvännön kirkolle noin 15 min.

Hattulan ja Riihimäen varuskunnan, Riihimäen kaupungin ja Riihimäen seurakunnan yhteinen seppeleenlaskutilaisuus pidetään Riihimäen sankarihautausmaalla klo 12.00 alkaen.

Panssariprikaatin aluetoimistojen johdolla järjestetään itsenäisyyspäivänä ylennettävien reserviläisten ylentämis- ja palkitsemistilaisuuksia.

Hämeenlinnan Pohjantähti Areenalla järjestetään lauantaina 3.12.2022 Itsenäisyyspäivän juhlaottelu, joka pelataan sotiemme veteraanien ja naisten muistolle ja hyväksi. Ottelu järjestetään yhteistoiminnassa Panssariprikaatin ja Hämeenlinnan Pallokerhon kanssa. Ottelu on jääkiekon SM-liigan runkosarjan ottelu HPK – KalPa. Tapahtuman toteuttamiseen osallistuu myös Tammenlehvän Perinneyhdistys ry. Panssariprikaatin kalustonäyttely on nähtävillä Pohjantähti Areenan VIP-parkissa klo 15.00 alkaen. Sotilaskotiauto palvelee areenan parkkipaikalla klo 15 – 17.

Panssariprikaatin joukkoja ja kalustoa on mukana Puolustusvoimien valtakunnallisessa itsenäisyyspäivän paraatissa Haminassa.

Ohimarssia itsenäisyyspäivänä 2017 Hattulassa vastaanottamassa Panssariprikaatin komentaja Kari Nisula.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.