Keskiviikko 28.10.2020
Nimipäivät: Simo
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
9°C
Tuuli: 4 m/s E
 

Parolan terveysaseman kiireajat jäävät historiaan, tilalle kiirelääkäri

Parolan terveysaseman uusi kiireellisen hoidon järjestelmä takaa Arvo Haapasen mukaan mitä luultavimmin, että kaikki nopeaa hoitoa tarvitsevat saavat ajan saman päivän aikana.

Hattulassa odotetaan innolla uuden terveysaseman valmistumista. Johtava lääkäri Arvo Haapanen arvioi, että terveysasema valmistuu vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen aikana. Jo ennen uusiin tiloihin siirtymistä on tiedossa muutosta.

– Nykyisen kaltainen kiireaikojen varaaminen jää historiaan. Kesäkuusta alkaen meillä on koko viikon ajan kiirelääkäri. Potilas varaa ensin ajan hoitajalle ja jos hoitaja havaitsee tarvetta lääkärin konsultaatiolle, hän ohjaa potilaan suoraan eteenpäin lääkärille, Haapanen kertoo.

– Uudella mallilla pystymme tarjoamaan kaikille nopeaa vastaanottoa tarvitseville ajan luultavasti samana päivänä.

Laskutuksessa uudistus tarkoittaa sitä, että hoitajan kautta lääkärille lähetettävä maksaa lääkärin vastaanoton mukaan ja vain hoitajan vastaanotolla käyvä hoitajan vastaanoton mukaan.

Jo nykyisellään aikojen saatavuus on parantunut vuoden alusta selvästi. Toukokuun aikana kiireettömien vastaanottojen jonoa mittaava T3 aika on supistunut keskimäärin 4 päivään. T3 aika kertoo sen ajan päivinä, jonka sisällä on kolme vapaata aikaa. Näin varmistetaan, että yksittäisellä asiakkaalla on valinnan varaa oman aikansa suhteen.

Toukokuun alkupäivinä Parolan terveysasemalle palkattiin palveluvastaava jonka tehtävänä on toimia hoitokoordinaattorina. Palveluvastaava selvittää muun muassa erityistä huomiota tarvitsevien potilaiden tilannetta. Tällainen potilas voi olla esimerkiksi useasti terveysasemalla käyvä ihminen, jolla saattaa olla kohennettavaa myös muussa elämäntilanteessa.

Parolan uuden terveysaseman odotetaan valmistuvan selvästi alle vuoden sisällä.

Aikataulussaan etenevän uuden terveysaseman rakennustöiden valmistuttua tiedossa on lisää uudistuksia, kuten hoitaja–lääkäri -toiminnan tehostaminen.

– Iso asia on, että saamme vuodeosastoa lukuunottamatta kaikki palvelut saman katon alle, iloitsee Haapanen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.