Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Pilvistä
13°C
Tuuli: 1 m/s E
 

Penkkariajelun julisteissa järkytettiin Hämeenlinnan eliittilukioita

Rohevat maalaiskarhut, öljyseikit, Star wars -hahmot ynnä muut penkkareihin sopivat roolihahmot ravistivat torstaiaamuna Parolan lukion tomut jaloistaan ja suuntasivat penkkariajelulle. Julisteissa muun muassa varoitettiin Hämeenlinnan eliittilukioita siitä, että jakut eivät tule työllistämään.

Lukion jättää nyt tavallista pienempi, 43 yo-kirjoittajan joukko.

– Se on pienin ikäluokistamme tällä hetkellä. Kakkosluokkalaisia on 55 ja kahteen rinnakkaisluokkaan jaetut ykköset opiskelevat yli 30 hengen ryhmissä, rehtori Reijo Järvinen Parolan lukiolta kertoo.

353_685x457

Rehtori kertoo tämänvuotisten kirjoitusten tyypilliseksi piirteeksi, että käytännössä kaikki hajauttavat nykyään kirjoituksensa keväälle ja syksylle.

– Se on jo pitkään vallalla ollut suunta. Toinen trendi on yo-kokeen sähköistämisen valmistelu, väki harjaantuu koko ajan sähköisten järjestelmien käyttöön, Järvinen sanoo.

Tämä vuosi on Järvisen mukaan kulunut Tavastiaan totutellessa, mutta suuria käytännön järkytyksiä seudulliseen lukioliikelaitokseen liittyminen ei ole aiheuttanut.

– Olemme edelleen paikallinen toimija ja oppilaista 85 prosenttia on oman yläasteen opiskelijoita. Oppilasmäärien vaihtelut luokka-asteiden välillä johtuvat ikäluokkien koosta, Reijo Järvinen valottaa.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.