Perjantai 19.04.2024
Nimipäivät: Pilvi, Pälvi

Tuuli:
 

Perussuomalaisten puoluejohdolla jalat maassa aluevaalien tavoiteasettelussa

Kansanedustaja Lulu Ranne (vas.), perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Leena Meri, puheenjohtaja Riikka Purra ja Hattulan perussuomalaisten puheenjohtaja Jaana Laine herättelivät Hattulassa keskustelua aluevaaleista.

Perussuomalaisten puoluejohtoa vieraili Hattulassa aluevaalien tiimoilta sunnuntaina. Paukkuvassa pakkasessa Parolassa nähtiin myös puolueen puheenjohtaja Riikka Purra. Purra ja puolueen 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Leena Meri pitävät tärkeänä herätellä äänestäjiä aluevaalien ja hyvinvointialueiden merkitykseen.

– Perussuomalaisten virallinen vaaliohjelma julkaistaan keskiviikkona, mutta kaikista politiikan teemoista on kiertueella keskusteltu. Mitä pienemmillä paikkakunnilla ollaan sitä enemmän huolissaan ihmiset ovat omista lähipalveluistaan, Purra totesi.

Perussuomalaisten omaa vaalitulosta hän piti vaikeana arvioida etukäteen.

– Numeraalista tavoitetta on vaikea sanoa, tulos riippuu äänestysaktiivisuudesta. Kuntavaaleissa saimme satoja uusia paikkoja ja toivottavasti voittokulku jatkuu. Paikallistasolla politiikka on kuitenkin pitkän matkan juoksua.

Leena Meri luonnehti puolueensa olevan suomalaisen asialla ja keskittävän huomionsa käytännön kysymyksiin.

– Tuleeko avuntarpeen iskiessä ambulanssi ovelle ja saako terveyskeskuksesta hoitoa.

Sote-uudistus sai häneltä arvosteluakin.

– Ongelmana on ollut pula hoitajista ja lääkäreistä. Nyt isketään rahaa uusiin rakenteisiin eikä se tuo yhtään lisää palveluja, Meri arvioi.

Ensimmäisten aluevaalien vaalipäivä on sunnuntai 23.1.2022. Vaaleissa valitaan maaliskuussa työnsä aloittavat aluevaltuustot uusille hyvinvointialueille. Aluevaalilautakunnat vahvistavat ehdokasasettelun ja ehdokasnumerot 23.12.2021.

Juha Reinikainen

Hattulalaisista, tulevista aluevaalien ehdokkaista paikalla olivat Vesa Salonen (kuvassa vas.), Petri Immonen ja Pasi Niemi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.