Tiistai 27.07.2021
Nimipäivät: Heidi
Hämeenlinna
Verrattain selkeää
27°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

PK-yritysbarometri: Kannattavuus normalisoituu mutta investoimaan ei riehaannuta

Pienten ja keskisuurten yritysten odotukset lähiajan suhdannekehityksestä ovat positiiviset, mutta kasvu jää hitaaksi.

– Kasvun vauhdittamiseksi tarvitaan määrätietoisia rakenteellisia uudistuksia Suomen talouteen, pääekonomisti Mika Kuismanen Suomen Yrittäjistä sanoo.

Kanta-Hämeen pienistä ja keskisuurista yrityksistä 38 prosenttia arvioi suhdanteiden paranevat seuraavien 12 kuukauden aikana. Noin joka toinen yritys arvioi suhdanteiden pysyvän alueella ennallaan. Yhdeksän prosenttia pelkää niiden heikkenevän.

Suhdannenäkymien saldoluku nousi maakunnassa viidellä yksiköllä, kertoo tänään julkaistu Suomen Yrittäjien, Finnveran ja työ- ja elinkeinoministeriön tilaama Pk-yritysbarometri. Taloustutkimuksen tekemään barometriin saatiin Kanta-Hämeessä vastaus 236 yrityksestä.

Pk-yritysten odotukset liikevaihdon kehityksestä ovat Kanta-Hämeessä toiveikkaita. Kannattavuusodotukset ovat samoissa lukemissa kuin syksyllä 2016. Koko maassa odotukset kannattavuudesta alkavat normalisoitua ja lähestyä hyvien taloudellisten olojen tasoa.

Pk-yritysten arviot investointien lähiajan kehityksestä ovat hieman aiempaa positiivisemmat, mutta edelleen hyvin alhaiset. Kanta-Hämeen alueen teollisuusyrityksissä uskotaan saldoluvun perusteella vahvasti kapasiteetin käyttöasteen nousuun (saldoluku +48). Materiaalien hintojen nousuun (+43) ja lopputuotteiden tai palvelujen hintojen nousuun uskovia (+36) on alueella seuraavaksi eniten.

Odotukset investointien arvon kehityksestä ovat saldoluvun perusteella negatiiviset (-2).

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.