Tiistai 18.05.2021
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
8°C
Tuuli: 1 m/s L
 

Poliisiasemien ulko-ovet suljettuina, lupapalveluissa asiointiin suositellaan ajanvarausta

Lupapalveluissa suositellaan asioimaan vain, jos asiaansa ei pysty hoitamaan sähköisissä asiointipalveluissa. Kuva: Poliisi.

Poikkeusolot ja tiukemmat toimet koronapandemian hillitsemiseksi eivät tuo muutosta Hämeen poliisilaitoksen poliisiasemien toimintaan. Poliisiasemilla on pyritty minimoimaan asiakaskontakteja ja rajoitettu asiakastilojen henkilömäärää jo loppuvuodesta 2020 saakka. Samoja rajoitustoimenpiteitä jatketaan edelleen ja asiakkaita pyydetään käyttämään ensisijaisesti poliisin sähköistä asiointipalvelua.

Hämeen poliisilaitoksen lupapalveluissa on palvelua, mutta pääsääntöisesti ajanvarauksella. Poliisiasemilla tulisi asioida vain siinä tapauksessa, että asiaa ei pysty hoitamaan poliisin sähköisessä asiointipalvelussa ja tällöinkin toivotaan ajan varaamista etukäteen. Ilman ajanvarausta on syytä valmistautua pidempään odotusaikaan.

Sähköisen asioinnin kautta on mahdollista varata aika, hakea passia tai henkilökorttia, tehdä rikosilmoitus sekä hakea muun muassa vartija- ja järjestyksenvalvojakorttia.  Poliisin sähköinen asiointi löytyy osoitteesta: asiointi.poliisi.fi

Ajanvarauksen voi tehdä myös valtakunnallisesta neuvontanumerosta 0295 419 800 (arkisin kello 8 – 16.15).

Tällä hetkellä kaikkien Hämeen poliisilaitoksen poliisiasemien ulko-ovet pidetään suljettuina asiakasmäärien rajoittamiseksi asiakastiloissa.

Poliisiasemien asiakastiloihin päästetään siis vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan, mistä syystä ajan varaaminen ennakkoon on ensiarvoisen tärkeää. Asiakastiloihin päästetään ajan varanneet asiakkaat noin 5 minuuttia ennen varattua aikaa. Poliisiasemalle kannattaa siis saapua juuri ennen tapaamisen alkua.

Kaikkia asiakkaita pyydetään käyttämään nenä-suusuojainta poliisin toimitiloissa, huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja pitämään riittävät turvavälit muihin tiloissa oleviin asiakkaisiin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.