Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Melkein selkeää
14°C
Tuuli: 1 m/s EI
 

Poliisilla vilkas pääsiäismaanantai

Hämeen poliisilaitoksen alueella oli vuorokauden aikana noin 200 tehtävää. Useita rattijuoppoja jäi kiinni ja muutama omaisuusrikoksiin syyllistynytkin otettiin kiinni.

Poliisipartio pysäytti henkilöauton maanantai-iltana Hämeenlinnan Jukolassa. Autoa kuljetti ajokiellossa oleva kolmekymppinen mies ja hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa vähäinen määrä huumausaineita. Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja kahteen huumausaineen käyttörikokseen. Myös auton kyydissä olleen nuoren miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa vähäinen määrä huumausaineita. Hänelle poliisi kirjoitti sakon huumausaineen käyttörikoksesta.

Nuori mies kuljetti henkilöautoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena tiistaina aamuyöllä Hämeenlinnatiellä. Hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Kuljettaja käytettiin verikokeessa ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten maanantaina iltapäivällä Janakkalassa Turengintiellä. Auto kuljetti parikymppinen mies, jolle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen. Autoon määrätyssä paikanetsinnässä löytyi huumausaineen käyttörikoksen verran huumaavia lääkeaineita, jotka olivat kyydissä olleen nuoren naisen. Hänelle kirjoitettiin sakko huumausaineen käyttörikoksesta.

Poliisipartio pysäytti liikennetarkastusta varten henkilöauton maanantaina iltapäivällä Forssan keskustassa. Autoa kuljettanut keski-ikäinen mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet vietiin poliisiasemalle tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,74 mg/l. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

Parikymppinen mies ajoi ylinopeutta henkilöautolla poliisinvalvontapisteeseen maanantaina iltapäivällä valtatiellä 2 Tammelassa. Partio mittasi tutkalla auton nopeudeksi 128 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 100 km/h. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Nuoren miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Kolmekymppiselle miehelle kirjoitettiin sakkovaatimus rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta maanantai-iltana Humppilantiellä Jokioisissa. Hän oli ajanut henkilöautolla 65 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 40 km/h. Lisäksi mies puhalsi tarkkuusalkometriin 0.44 mg/l tuloksen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän maanantaina puolenpäivän aikoihin kauppaliikkeeseen Lahden Launeelle. Ilmoituksen mukaan kaupassa oli jäänyt kiinni näpistelijä. Partion ollessa matkalla kohteeseen tuli ilmoitus, että kaupassa oli jäänyt kiinni toinenkin varas ja tämä oli käynyt myyjän kimppuun.

Partio sai tapahtumapaikalla selville, että 80-luvun loppupuolella syntynyt nainen oli yrittänyt palauttaa pullokuittia kassalle. Myyjän pyytäessä naista näyttämään kauppakassin sisällön oli nainen juossut takaisin karkkiosastolle ja piilottanut sinne noin 30 euron arvosta alkoholijuomia. Naisen epäillään syyllistyneen näpistyksen yritykseen. Hänellä on kymmenen aikaisempaa omaisuusrikosta vuoden aikana.

Hetkeä myöhemmin naisen kiinnioton jälkeen keski-ikäinen mies oli pyrkinyt ohi kassalinjojen. Myyjän pyytäessä miestä näyttämään kauppakasinsa sisällön oli mies lähtenyt pakenemaan myymälästä ulos. Myyjä oli juossut miehen perään ja sai tämän kiinni tuulikaapissa. Mies oli tarttunut myyjää kurkusta ja oli uhannut häntä ja tämän jälkeen oli poistunut kaupasta. Vartija sai hänet kiinni läheiseltä parkkipaikalta. Miehen hallusta löytyi liikkeestä anastettua omaisuutta noin 75 euron arvosta. Hänet otettiin kiinni epäiltynä ryöstön yritykseen.

Vartijat ilmoittivat tiistain vastaisena yönä kello yhden jälkeen, että rantasaunaan oli murtauduttu Lahden Mukkulassa. Poliisipartiot saivat tapahtumapaikalla selville, että tekijä oli murtautunut rakennukseen ikkunan rikkomalla. Tekijä oli ehtinyt poistua paikalta, mutta poliisikoira jäljesti tekijän piilottelemasta puun takana tekopaikan läheisyydessä. Pakoreitin varrelta löytyi myös saunarakennuksesta anastettu televisio. Parikymppinen mies otettiin kiinni epäiltynä varkauteen.

Nuori mies ajoi maanantaina iltapäivällä ylinopeutta Lahden moottoritiellä. Poliisipartio mittasi keskinopeusmittarilla hänen kuljettamansa auton nopeudeksi 150 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 120 km/h. Kuljettaja antoi partiolle väärät henkilötiedot, mutta partio sai kuitenkin selville nuorukaisen oikean henkilöllisyyden. Hänellä ei ollut henkilöauton kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta. Partio kirjoitti miehelle sakon liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, väärän henkilötiedon antamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisipartio tapasi keski-ikäisen miehen kuljettamassa henkilöautoa ilman sen kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta maanantai-iltana Lahden Kiveriössä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Mies vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,90 mg/l. Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Mies kuljetti henkilöautoa ajokiellon aikana ja alkoholin vaikutuksen alaisena tiistain vastaisena yönä kello kahden aikoihin Nostavalla Hollolassa. Kuljettaja puhalsi tarkkuusalkometriin 0,79 mg/l tuloksen. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.