Keskiviikko 07.06.2023
Nimipäivät: Suvi, Roope, Robert
Hämeenlinna
Selkeää
8°C
Tuuli: 3 m/s WNW
 

Poliisin vuorokauteen mahtui kaahareita, rattijuoppoja ja pakenijoita

Hämeen poliisilla oli tehtävämäärällisesti normaali syksyinen vuorokausi. Poliisipartioilla oli vuorokauden aikana liki 200 tehtävää, jotka olivat sisällöltään poliisin perustehtäviä. Muutamia rattijuoppoja jäi kiinni ja jokunen kolarikin oli tehtävälistalla.

Lahdessa poliisipartio kiinnitti huomiota kevyenliikenteenväylältä poistutuvaan mopoon maanantaina puolenpäivän aikoihin Paavolan kaupunginosassa. Partio tarkasti mopon rekisteritunnuksen poliisin järjestelmistä ja ilmeni, että mopo oli anastettu edellisenä päivänä. Poliisi kääntyi mopon perään tarkoituksenaan pysäyttää se, mutta mopo lähti heti pakenemaan poliisipartiota. Heti pakomatkan alussa mopoilija jätti noudattamatta punaisen liikennevalon. Pakomatkan aikana oli muutamia jalankulkijoita vaarassa jäädä mopon alle ja mopoilija oli myös törmätä henkilöautoon Vesijärvenkadulla. Mopoilijan paetessa hän ajeli pitkin kevyenliikenteenväyliä ja käytti vastaantulevien ajokaistoja.

Takaa-ajoon liittyi poliisimoottoripyöräpartio, joka sai lopetettua mopoilijan pakenemisen Mattilanmäenpolulla. Mopoa kuljetti hieman yli 30-vuotias mies, jolla ei ollut mopon kuljettamiseen oikeuttavaa ajo-oikeutta. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.

Mopoa kuljettaneen miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen, rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Hänet otettiin kiinni edellä mainittuihin rikoksiin epäiltynä.

Hätäkeskus antoi maanantaina iltapäivällä poliisipartiolle tehtävän Lahden Sipurantielle jossa ilmoituksen tiedon mukaan moottoripyörä ja henkilöauto olivat törmänneet. Partio sai tapahtumapaikalla selville, että henkilöauton kuljettaja oli ajanut Sipurantietä tien 140 suunnasta ja hänellä oli tarkoitus kääntyä ajosuunnassaan vasemmalle. Henkilöauton kääntyessä oli Ahtialan suunnasta tullut moottoripyörä joka törmäsi henkilöauton keulaan. Ensihoito tarkasti kolarin osalliset tapahtumapaikalla. Moottoripyörän kuljettaja vietiin sairaalaan jatkotutkimuksiin. Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Kolmekymppisen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta maanantai-iltana Lahden Hennalassa. Poliisipartio havaitsi liikennevalvonnan yhteydessä henkilöauton, jonka kuljettajalla ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta hän ei suostunut huumepikatestiin. Hänet vietiin verikokeisiin asian selvittämiseksi. Tämä oli miehen 18. kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden sisään.

Hätäkeskukseen tuli ilmoitus maanantaina puolenpäivän aikoihin ajokaistallaan seilaavasta henkilöautosta valtatiellä 4 Heinolan Pääsinniemessä. Poliisipartio tapasi kyseisen auton Ahtialan kohdalla ja teki myös saman havainnon auton seilaamisesta ajokaistalla. Partio pysäytti viisikymppisen miehen kuljettaman auton kuljettajan kunnon tarkastamiseksi. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Poliisipartiot suorittivat liikennevalvontaa maanantaina iltapäivällä Orimattilassa ja pysäyttivät henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut kuusikymppinen mies puhalsi seulonta-alkometriin 0,28 mg/l tuloksen. Hänet vietiin verikokeeseen veren alkoholipitoisuuden määrittämiseksi. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä rattijuopumuksesta

Poliisipartio sai maanantaina kello 17 aikoihin hätäkeskukselta tehtävän Hausjärvelle Oitintielle. Ilmoituksen mukaan auto oli ajautunut ulos tieltä. Poliisi sai tapahtumapaikalla selville, että viisikymppinen mies oli ajanut henkilöautolla Oitintiellä, kun auton konepelti oli noussut ylös ja tämän seurauksena auto oli ajautunut ulos tieltä. Kuljettaja oli ulosajon jälkeen saanut kyydin lähellä olevaan taloon, josta poliisipartio tapasi hänet. Mies puhalsi seulonta-alkometriin 2,78 promillea. Hänet käytettiin verikokeessa veren alkoholipitoisuuden määrittämiseksi ajohetkekellä. Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, joihin miehen epäillään syyllistyneen.

Hätäkeskukseen tuli maanantaina aamupäivällä ilmoitus kuorma-auton ja henkilöauton kolarista Riihimäentiellä Hausjärvellä. Poliisipartio sai selville tapahtumapaikkatutkinnassa, että henkilöauton kuljettaja oli pysähtynyt autonsa edessä olleen tietyön ja liikenteenohjaajan antamasta merkistä. Kuorma-auton kuljettaja ei ollut havainnut, että henkilöauto oli pysähtyneenä tiellä ja hän törmäsi kuorma-autolla henkilöauton perään. Henkilöauton kuljettaja loukkaantui ja hänet kuljetettiin sairaalaan hoidettavaksi. Kuorma-auton kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Poliisin moottoripyöräpartio oli suorittamassa ajotapavalvontaa maanantaina iltapäivällä Lopen Launosissa. Poliisipartion ajaessa Vähikkäläntietä partion ja sen edessä ajaneen auton ohitti henkilöauto. Henkilöauto teki ohituksen kohdassa, jossa ohittaminen on sulkuviivoin kielletty. Ohituksen jälkeen auto jatkoi huomattavalla ylinopeudella kohti Launosta. Poliisipartio mittasi tutkalla loittonevan auton nopeudeksi 136 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Partio pysäytti kyseisen auton, jota kuljetti viisikymppinen mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,64 mg/l. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.