Perjantai 29.03.2024
Nimipäivät: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne

Tuuli:
 

Puolustusministeri: Panssariprikaatissa koulutus kohdallaan

Panssariprikaati on erinomainen esimerkki yleisen asevelvollisuuden merkityksestä, kehui puolustusministeri Jussi Niinistö maanantaina oltuaan vieraana sekä Hattulassa Panssariprikaatissa että Hämeenlinnassa Museo Militariassa.

Museo Militarian johtaja, museoneuvos Jaakko Martikainen (kuvassa vas.) esitteli museota puolustusministeri Jussi Niinistölle.

Museo Militarian johtaja, museoneuvos Jaakko Martikainen (kuvassa vas.) esitteli museota puolustusministeri Jussi Niinistölle.

– Varusmiesten palveluksen aikainen poistuma Panssariprikaatissa on maan alhaisin, alle kymmenen prosenttia. Palveluksen jatkamisella loppuun asti on merkitystä sekä maanpuolustuskyvyn että varusmiesten syrjäytymisen ehkäisyn kannalta, Niinistö iloitsee.

Puolustusministeri sai myös kuulla, että kyselyjen perusteella koulutus prikaatissa on kohdallaan, eli korkealle palveluksensa loppuun asti suorittaneiden prosentille on hyvät perusteet odottaa jatkoa.

– Motivaatiota ehkä antaa se, että kyseessä on tekninen yksikkö, johon on hankittu viime aikoinakin uutta tai modernisoitua kalustoa, Niinistö arvioi.

Niinistö on vierailulla kuulemansa perusteella myös vakuuttunut, että prikaatilla on takanaan koko maakunnan vahva tuki, jota todistavat muun muassa hyvät yhteistyösuhteet eri suuntiin.

Puolustusministeri Jussi Niinistö sai muistoksi käynnistään Museo Militarian solmioneulan.

Puolustusministeri Jussi Niinistö sai muistoksi käynnistään Museo Militarian solmioneulan.

Niinistö kertoi vierailun olevan osa joukko-osastovierailuja, joita hän tekee kaikkiin varuskuntiin.

– Tapasimme ensin eri henkilöstöryhmien edustajia, jotka kertoivat huoliaan ja ilonaiheitaan. Panssariprikaatin komentaja, eversti Pekka Järvi piti yleisesittelyn jonka jälkeen ohjelmassa oli kalustoon tutustumista. Sen jälkeen siirryimme Hätilään seuraamaan varusmiehiä, Jussi Niinistö kertoo.

Hattulaan.fi kysyi Niinistöltä myös äskettäin nousseesta kohusta, jonka taustalla oli toukokuussa Suomeen harjoituksiin tuleva yhdysvaltalainen jalkaväkikomppania ja erityisesti sen mukanaan tuomat panssaroidut ajoneuvot.

– Kohu vaikuttaa nyt onneksi asettuneen paremmin mittasuhteisiinsa. Suomi järjestää harjoituksia puolustuskykynsä ylläpitämiseksi ja jokainen harjoitus arvioidaan erikseen. USA on tärkein kumppanimme ilmavoimille Hornetien takia ja yhteistyön vahvistaminen on kirjattu myös hallitusohjelmaan.

Niinistö kertoo, että Yhdysvalloilla on nyt resursseja sotilaallisiin harjoituksiin ja maa on satsannut Euroopassa pidettäviin harjoituksiin.

– Panssariprikaatistakin osallistuu miehistöä Niinisalon Pohjankankaalla järjestettäviin taisteluammuntoihin, joissa on mahdollisuus verrata osaamista ammattiarmeijan osaamiseen. Aiempien kokemusten ja tietojen pohjalta suomalaisella asevelvollisuusarmeijalla ei ole siinä suhteessa hävettävää.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.